Noutăţi

Noutăţi

Ziua europeană a locurilor de muncă de la Tallinn sprijină aspiraţiile europene

O întreprindere suedeză din industria lemnului, un producător de alimente din Regatul Unit şi un recrutor din industria construcţiilor din Norvegia s-au întâlnit în căutarea de personal nou la Ziua europeană a locurilor de muncă din Tallinn, Estonia, în luna septembrie.

Publicat la 14 Dec 2012 | 2:00 am

Cele mai mari greşeli ale solicitanţilor de locuri de muncă

În căutarea unui loc de muncă, puteţi face multe greşeli fără să vă daţi măcar seama. Totuşi, majoritatea greşelilor pot fi evitate uşor cu puţin bun-simţ şi atenţie la detalii.

Publicat la 14 Dec 2012 | 2:00 am

Parteneriat de succes cu un angajator în Polonia

Sucursalei din Varşovia a EURES Polonia i s-a solicitat recent încheierea unui parteneriat cu Lionbridge, un furnizor de soluţii de traducere, dezvoltare şi testare, pentru a ajuta compania să recruteze angajaţi din străinătate. Colaborarea este prima de acest tip atât pentru EURES, cât şi pentru companie, preconizându-se că parteneriatul va dura mai mulţi ani.

Publicat la 12 Dec 2012 | 2:00 am

Am o chitară, vreau să călătoresc

Când a decis să renunţe pentru o perioadă la locul său de muncă obişnuit, Rafael Calvo Díaz nu îşi imagina că va ajunge la 2 700 km nord-est de locuinţa sa din Gijón, Spania. Astăzi, el predă chitară clasică în Estonia, în parte mulţumită capacităţii unui consilier EURES estonian de a verifica CV-urile.

Publicat la 12 Dec 2012 | 2:00 am

Place à l'Europe – încotro?

Orașul Nantes din Franța a fost recent gazda unui eveniment internațional de recrutare menit să oglindească evenimentul național francez.

Publicat la 12 Dec 2012 | 2:00 am

Cum vă puteţi îmbunătăţi şansele de ocupare a unui loc de muncă prin platformele sociale

Pe măsură ce creşte utilizarea platformelor sociale de către angajatori pentru selectarea candidaţilor înaintea interviurilor, creşte şi utilizarea lor de către solicitanţii de locuri de muncă pentru găsirea şi analizarea noilor oportunităţi.

Publicat la 6 Dec 2012 | 2:00 am

Târgul de locuri de muncă transfrontalier din Boemia şi Saxonia atrage publicul

Regiunile istorice Boemia şi Saxonia au găzduit recent cel de-al doilea târg de locuri de muncă transnaţional.

Publicat la 6 Dec 2012 | 2:00 am

Asistenţă juridică pentru navetiştii din „Marea Regiune”

Munca transfrontalieră oferă oportunităţi extraordinare, dar uneori pot apărea probleme complexe de ordin juridic. Centre de Ressources (CRD) EURES Lorena oferă angajaţilor şi companiilor servicii ample de asistenţă în acest domeniu, inclusiv consiliere juridică şi publicaţii utile.

Publicat la 6 Dec 2012 | 2:00 am

Parteneriatul transfrontalier se dovedeşte avantajos

Asistenţii medicali din Danemarca se confruntă în ultima perioadă cu o scădere a cererii pentru serviciile lor. O colaborare transfrontalieră cu Suedia a oferit oportunităţi de cealaltă parte a frontierei.

Publicat la 5 Dec 2012 | 2:00 am

Evenimentul „Youth on the Move” („Tineretul în mişcare”) în Spania – Care este următoarea dumneavoastră destinaţie?

Există multe oportunităţi de a trăi, munci şi studia în alte ţări europene. Acesta a fost principalul mesaj la un eveniment în Zaragoza, Spania, care a urmărit să promoveze mobilitatea în rândul tinerilor în Europa.

Publicat la 4 Dec 2012 | 2:00 am

Activităţi pe care solicitanţii de locuri de muncă ar trebui să le desfăşoare în weekend

Weekendul este o perioadă de relaxare şi reevaluare. Cu toate acestea, unii solicitanţi de locuri de muncă ştiu că puţină pregătire în timpul weekendului poate fi esenţială. Prin urmare, dacă în prezent vă aflaţi în căutarea unui loc de muncă, de ce nu v-aţi face puţin timp weekendul acesta pentru a începe căutarea în avans.

Publicat la 29 Nov 2012 | 2:00 am

„Your first EURES job”, o iniţiativă de succes

Un cetăţean suedez norocos aflat în căutarea unui loc de muncă a reuşit se angajeze într-o companie suedeză cu sediul în Barcelona, Spania

Publicat la 29 Nov 2012 | 2:00 am

EURES ajută compania McDonald’s să facă recrutări în Bulgaria

Confruntându-se cu un deficit de lucrători, lanţul de restaurante fast-food McDonald’s din Germania a început să facă recrutări dincolo de graniţele ţării pentru a ocupa posturile vacante.

Publicat la 28 Nov 2012 | 2:00 am

1 500 de absolvenţi la un târg de locuri de muncă din România

Primul târg de locuri de muncă organizat în Prahova, România, s-a dovedit un succes deosebit, la evenimentul din Ploieşti participând peste 1 500 de solicitanţi de locuri de muncă şi 40 de angajatori.

Publicat la 22 Nov 2012 | 2:00 am

800 de vizitatori la Ziua locurilor de muncă online „Nordic Working”

În fiecare an, EURES Ţările de Jos organizează un târg al locurilor de muncă având ca scop specific oferirea de locuri de muncă solicitanţilor care doresc să se mute în Norvegia, Islanda, Danemarca, Finlanda şi Suedia. Evenimentul de anul acesta a avut totuşi un caracter inovator – a fost organizat exclusiv online.

Publicat la 22 Nov 2012 | 2:00 am

Un atelier în limba engleză se bucură de succes la Viena

Un atelier organizat recent pentru a ajuta solicitanţii de locuri de muncă să depună cererile în limba engleză a avut un real succes la Viena, Austria.

Publicat la 20 Nov 2012 | 2:00 am

Un CV bine redactat este cheia către locul de muncă mult visat!

CV-ul este „instrumentul dumneavoastră de promovare” în faţa potenţialilor angajatori. Pentru locurile de muncă foarte căutate în prezent, redactarea clară şi integrală a CV-urilor este aşadar mai importantă ca oricând pentru a vă asigura un avantaj de cea mai mare însemnătate în concurenţa cu ceilalţi candidaţi.

Publicat la 19 Nov 2012 | 2:00 am

<span style="font-weight:bold;color:red;text-decoration:blink">Vacancies from The Netherlands are temporarily not available </span>

Publicat la 16 Nov 2012 | 2:00 am

O „fiesta” spaniolă pentru un animator din Regatul Unit

Imaginaţi-vă că vă puteţi distra şi sta la soare în timpul zilei de lucru! Acest vis a devenit realitate pentru un solicitant de loc de muncă norocos.

Publicat la 14 Nov 2012 | 2:00 am

Redactarea scrisorii de intenţie perfecte reprezintă cheia obţinerii locului de muncă pe care îl doriţi!

Scrisoarea de intenţie reprezintă cea mai importantă parte dintr-o candidatură şi este însoţitoarea perfectă pentru un CV. De asemenea, trebuie să menţioneze răspunsul la întrebarea imperativă pe care o pune orice angajator: De ce sunteţi special?

Publicat la 13 Nov 2012 | 2:00 am

Munca în străinătate, esenţială pentru învăţarea unei limbi străine

Amelia Morra Cidriain, o mamă a doi copii din Zaragoza, Spania, s-a decis să plece în Regatul Unit pentru un stagiu de muncă de trei luni, pentru a-şi îmbunătăţi competenţele de limba engleză, pe care nu le mai utilizase de mult timp. Amelia nu ştia că celelalte competenţe lingvistice ale sale se vor dovedi utile, în momentul în care EURES i-a prezentat oportunitatea perfectă de stagiu.

Publicat la 13 Nov 2012 | 2:00 am

O italiancă aflată în căutarea unui loc de muncă este angajată în Germania după consultarea EURES

După doi ani în care s-a confruntat cu şomajul şi cu contracte de muncă pe termen scurt, o italiancă aflată în căutarea unui loc de muncă l-a contactat pe consilierul local EURES pentru recomandări. Doar două săptămâni mai târziu, ea a obţinut un loc de muncă şi şi-a început cariera de brutar în Germania.

Publicat la 13 Nov 2012 | 2:00 am

Ziua europeană a locurilor de muncă de la Bruxelles atrage un număr mare de persoane

În fiecare an mii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă vin la unul dintre cele mai mari târguri de locuri de muncă din Europa, şi anume la Ziua europeană a locurilor de muncă de la Bruxelles. În acest an, la eveniment au participat mai multe persoane ca oricând. Cu toate acestea, s-a putut observa o diferenţă clară faţă de anii precedenţi: cozile au fost mult mai scurte. De ce? Deoarece pentru prima dată persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au putut participa la eveniment online.

Publicat la 26 Oct 2012 | 3:00 am

Căutarea unui loc de muncă cu ajutorul dispozitivelor mobile moderne

O aplicaţie cu totul nouă permite persoanelor care deţin un telefon mobil modern accesul facil şi extins la portalul EURES al mobilităţii pentru ocuparea forţei de muncă. Din câteva atingeri ale ecranului tactil, pot căuta locuri de muncă în întreaga Europă, pot afla care este cel mai apropiat consilier EURES de la care să primească asistenţă personalizată sau care sunt evenimentele EURES viitoare.

Publicat la 25 Oct 2012 | 3:00 am

Nu dezvăluiţi niciodată informaţiile dumneavoastră bancare unei companii necunoscute

Publicat la 11 Oct 2012 | 3:00 am

Câştigaţi o bursă pentru primul dumneavoastră loc de muncă în străinătate!

Aveţi între 18 şi 30 de ani şi sunteţi dispuşi să lucraţi în străinătate timp de cel puţin patru luni? Atunci bursa oferită de MCZ* ar putea să fie lozul câştigător!

Publicat la 8 Oct 2012 | 3:00 am

Un loc de muncă în Scoţia a reprezentat o trambulină pentru o carieră strălucită

Primul dumneavoastră loc de muncă EURES, acţiunea UE destinată să-i ajute pe tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă să exploreze posibilităţile de pe piaţa europeană a muncii, se desfăşoară în prezent în toată Europa. În aşteptarea de noi mărturii, ne putem întoarce în 2004, atunci când un program similar a schimbat viaţa unui suedez aflat în căutarea unui loc de muncă.

Publicat la 2 Oct 2012 | 3:00 am

Partenerii sociali aduc cunoştinţele şi experienţa lor în reţeaua EURES

Nu este întotdeauna uşor să înţelegeţi care sunt drepturile dumneavoastră ca lucrător mobil în Europa. De aceea, din reţeaua EURES de servicii publice de ocupare a forţei de muncă fac parte sindicate şi organizaţii comerciale care aduc cunoştinţe şi experienţă suplimentare în reţea.

Publicat la 2 Oct 2012 | 3:00 am

O perspectivă internaţională tot mai bună pentru agenţia de recrutare din Luxemburg

Adecco Group este lider mondial în furnizarea de soluţii de resurse umane, având o reţea de 5 500 de agenţii în peste 60 de ţări din lumea întreagă. Are şapte filiale în Luxemburg şi a început colaborarea cu EURES în 2010, în urma unui eveniment organizat cu ocazia zilelor europene ale locurilor de muncă. În prezent, filiala grupului specializată în recrutări de personal pentru sectorul hotelier și al localurilor de alimentație publică (Adecco Hospitality) colaborează cu reţeaua EURES pentru a găsi candidaţi în principal pentru numeroasele hoteluri şi restaurante din Marele Ducat.

Publicat la 28 Sep 2012 | 3:00 am

Skype caută noi talente pentru organizaţia sa în creştere

Skype este una dintre companiile cu cea mai rapidă creştere din Europa în momentul de faţă şi caută noi talente pentru a se alătura echipei sale. Reporterul special al Zilelor europene ale locurilor de muncă l-a întâlnit pe Tiit Paananen, directorul de operaţiuni de resurse umane pentru departamentul de inginerie al Skype şi managerul sediului din Tallinn, de la care a încercat să afle detalii despre participarea Skype la eveniment alături de EURES Estonia.

Publicat la 28 Sep 2012 | 3:00 am

Cursurile de limbă îi pregătesc pe lucrătorii mobili pentru viaţa în Finlanda

V-aţi gândit vreodată să trăiţi şi să lucraţi în străinătate, dar v-a fost prea frică pentru că nu vorbiţi limba ţării? Dacă plecaţi în Finlanda, consilierii EURES vă pot ajuta să depăşiţi acest obstacol, oferindu-vă cursuri de limbă.

Publicat la 27 Sep 2012 | 3:00 am

Târgul EURES al locurilor de muncă de la Lisabona, dedicat inginerilor

Inginerii portughezi au de multe ori dificultăţi să-şi găsească un loc de muncă în ţara lor. Dar mulţi dintre cei care au vizitat târgul de două zile al locurilor de muncă EURES în mai 2012, la care au participat aproximativ 40 de firme din cinci ţări europene, sunt încrezători că-şi vor găsi în curând locul de muncă visat.

Publicat la 21 Sep 2012 | 3:00 am

O persoană din Spania aflată în căutarea unui loc de muncă aşteaptă cu nerăbdare Ziua europeană a locurilor de muncă de la Bruxelles

Pilar Perez Mañogil din Spania nu mai are un serviciu de două luni şi este în căutarea unui nou loc de muncă. Pilar explică motivul pentru care s-a hotărât să participe la Ziua europeană a locurilor de muncă, organizată pe data de 6 octombrie la Bruxelles, şi anume acela de a vedea cum poate beneficia de mobilitatea europeană.

Publicat la 20 Sep 2012 | 3:00 am

Asistenţă acordată firmelor hi-tech pentru găsirea personalului potrivit

Un consilier EURES din Ţările de Jos îşi foloseşte experienţa antreprenorială pentru a ajuta IMM-urile din domeniul tehnologiei de vârf să recruteze personalul potrivit din Europa.

Publicat la 19 Sep 2012 | 3:00 am

Punctele de contact naţionale sunt pregătite să îi ajute pe lucrătorii profesionişti mobili

Având în vedere sutele de profesii reglementate pe întreg teritoriul UE, situaţia calificărilor în diferitele state membre poate genera confuzie. Din fericire, o reţea de puncte de contact naţionale pentru recunoaşterea calificărilor profesionale este pregătită să îi ajute pe lucrătorii profesionişti mobili.

Publicat la 19 Sep 2012 | 3:00 am

Parteneriatul cu EURES contribuie la un proces de recrutare mai eficace în cadrul unei agenţii

Fiind una dintre cele mai mari agenţii de recrutare din Regatul Unit în domeniul asistenţei medicale, HCL Nursing are standarde înalte în ceea ce priveşte asistenţii medicali pe care îi recrutează. Probabil din acest motiv colaborarea agenţiei cu EURES a avut un asemenea succes. Până acum anul acesta, EURES a ajutat HCL Nursing să recruteze şi să plaseze 150 de asistenţi medicali calificaţi pe întreg teritoriul Regatului Unit.

Publicat la 7 Sep 2012 | 3:00 am

Solicitanţii suedezi de locuri de muncă profită de deschiderea unui hotel în Norvegia

Deschiderea unui nou hotel în Trondheim, Norvegia, a creat mai multe oportunităţi de angajare pentru cetăţenii suedezi pregătiţi să beneficieze de mobilitatea europeană. EURES i-a ajutat pe mulţi dintre aceştia să îşi realizeze ambiţiile.

Publicat la 7 Sep 2012 | 3:00 am

Zilele carierei organizate de EURES ajută absolvenţii să-şi facă intrarea pe piaţa muncii

Patru companii germane au reuşit să recruteze ingineri şi absolvenţi la două zile ale locurilor de muncă organizate recent în Italia.

Publicat la 7 Sep 2012 | 3:00 am

Un târg de locuri de muncă organizat sub formă de „ghişeu unic” atrage mii de solicitanţi de locuri de muncă

Peste 5 000 de solicitanţi de locuri de muncă au participat la Târgul de consiliere şi ocupare a forţei de muncă din Galway la 29 şi 30 iunie pentru a găsi un loc de muncă, pentru a obţine recomandări privind formarea şi educaţia şi pentru a-şi îmbunătăţi CV-ul.

Publicat la 7 Sep 2012 | 3:00 am

Ziua locurilor de muncă de la Bruxelles se va concentra pe locurile de muncă importante pentru redresarea economică

Ziua europeană a locurilor de muncă de la Bruxelles va avea loc la 6 octombrie şi, pe lângă faptul că va fi unui dintre cele mai populare evenimente de recrutare organizate de EURES, ediţia din acest an va pune un accent special pe trei tipuri de locuri de muncă indicate de Comisia Europeană pentru potenţialul lor de a da un impuls redresării economiei.

Publicat la 4 Sep 2012 | 3:00 am

Concentrix speră să recruteze mai multe persoane la Ziua locurilor de muncă de la Bruxelles

Concentrix a participat anterior la zilele europene ale locurilor de muncă şi a recrutat mai mulţi angajaţi noi. Având în vedere succesele din anii anteriori, compania intenţionează să participe atât online, cât şi la faţa locului la evenimentul care va avea loc la Bruxelles în ziua de 6 octombrie.

Publicat la 31 Aug 2012 | 3:00 am

Ziua locurilor de muncă de la Bruxelles este gata să atragă audienţă online paneuropeană

Ziua europeană a locurilor de muncă de la Bruxelles va avea loc pe data de 6 octombrie în capitala belgiană. Unul dintre cele mai mari evenimente de recrutare din Europa, ziua locurilor de muncă organizată de Comisia Europeană/EURES, aduce laolaltă solicitanţi de locuri de muncă, angajatori şi specialişti din domeniul ocupării forţei de muncă din toată Europa.

Publicat la 31 Aug 2012 | 3:00 am

Implicarea unei vaste reţele de recrutare pentru a găsi cei mai potriviţi candidaţi

Corporaţia multinaţională franceză Sodexo este una dintre cele mai mari companii de prestare de servicii şi administrare de infrastructuri având aproximativ 400 000 de angajaţi în 80 de ţări. Filiala sa din Luxemburg recrutează un număr foarte mare de personal din ţările învecinate. Majoritatea personalului extern este recrutat cu ajutorul serviciilor EURES din Luxemburg, Belgia şi Franţa.

Publicat la 24 Jul 2012 | 3:00 am

EURES promovează un parteneriat sănătos în Spania

Atunci când o agenţie de recrutare spaniolă are nevoie să găsească infirmiere şi personal medical pentru locuri de muncă în Europa, apelează la reţeaua EURES pentru asistenţă.

Publicat la 18 Jul 2012 | 3:00 am

EURES ajută Germania să recruteze personal medical de înaltă calificare

Datorită unei cereri mari şi unei lipse de personal calificat în Germania, unele spitale germane folosesc reţeaua EURES pentru a găsi doctori, asistente medicale şi personal sanitar de îngrijire în alte ţări europene. Recent, au avut loc în Grecia, Portugalia şi Spania târguri de recrutare, organizate special pentru profesiile medicale, în colaborare cu EURES.

Publicat la 18 Jul 2012 | 3:00 am

Târgul de locuri de muncă şi de formare din Malta atrage mulţimile

Peste 600 de persoane au participat la Târgul de locuri de muncă şi de formare 2012 din Malta care a avut loc în capitala insulei, Valletta, la 25 şi 26 mai. Consilierilor EURES din ţara gazdă li s-au alăturat colegi din Bulgaria, Republica Cehă, Ţările de Jos, Slovenia şi Suedia. Consilierii au profitat de eveniment pentru a promova locurile de muncă vacante din ţările lor.

Publicat la 18 Jul 2012 | 3:00 am

EURES ajută o societate de închiriere de automobile să angajeze personal

Atunci când societatea de închiriere de automobile Hertz a avut nevoie să angajeze persoane vorbitoare de limbă spaniolă pentru echipa sa de relaţii cu clienţii din Irlanda, a solicitat ajutorul EURES. De-a lungul timpului, societatea a colaborat pe termen lung cu EURES, având ca rezultat angajarea unui număr total de 87 de persoane.

Publicat la 11 Jul 2012 | 3:00 am

În cadrul consultării publice cetăţenii sunt invitaţi să contribuie la stabilirea priorităţilor UE

V-aţi confruntat până acum cu dificultăţi atunci când v-aţi exercitat drepturile de care beneficiaţi în calitate de lucrător mobil? Comisia Europeană invită toţi cetăţenii UE să împărtăşească problemele cu care s-au confruntat atunci când s-au deplasat în Uniunea Europeană pentru a desfăşura activităţi profesionale, a efectua studii sau a-şi petrece vacanţele. De asemenea, cetăţenii sunt invitaţi să descrie imaginea Uniunii Europene pe care ar dori să o vadă până în 2020.

Publicat la 11 Jul 2012 | 3:00 am

Instalatorii irlandezi sunt căutaţi în Norvegia

Datorită EURES, mai mulţi instalatori şomeri au putut găsi locuri de muncă satisfăcătoare şi interesante în Norvegia. În colaborare strânsă cu o firmă norvegiană, din decembrie 2011 aproximativ 30 de instalatori irlandezi şi-au găsit locuri de muncă cu program normal.

Publicat la 11 Jul 2012 | 3:00 am

Cooperarea dintre Spania şi Germania ajută la angajarea a 565 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă

Pe măsură ce rata şomajului din Spania continuă să crească, sunt testate noi idei pentru impulsionarea angajărilor la nivel naţional. Una dintre ideile cele mai de succes este cooperarea bilaterală referitoare la ocuparea locurilor de muncă cu alte state membre ale UE. În cazul Spaniei şi Germaniei, 565 de spanioli aflaţi în căutarea unui loc de muncă s-au angajat în cadrul întreprinderilor germane în ultimele 12 luni.

Publicat la 6 Jul 2012 | 3:00 am

Un târg al locurilor de muncă transfrontaliere atrage mii de vizitatori

Pe 10 mai, străzile oraşului Saarbrücken, din sud-vestul Germaniei, erau foarte aglomerate, din cauza celor peste 6 000 de solicitanţi de locuri de muncă veniţi să viziteze târgul locurilor de muncă. Aproximativ 100 de angajatori din Germania, Luxemburg şi Franţa au venit la eveniment în întâmpinarea solicitanţilor de locuri de muncă. EURES a contribuit la organizare, iar consilierii erau pregătitţi să ofere informaţii despre condiţiile de viaţă şi de muncă din această regiune transfrontalieră.

Publicat la 6 Jul 2012 | 3:00 am

EURES ajută o agenţie de recrutare a forţei de muncă din Ţările de Jos să recruteze 50 de lucrători în Ungaria

50 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă din Ungaria sunt pregătite să experimenteze viaţa profesională în străinătate datorită unei campanii itinerante de recrutare organizată de EURES în Ungaria şi în Ţările de Jos în colaborare cu o agenţie olandeză de recrutare a forţei de muncă.

Publicat la 6 Jul 2012 | 3:00 am

Ziua Europei este „Ziua EURES” în estul Finlandei

Oraşul Joensuu din Finlanda a sărbătorit Ziua Europei (9 mai) printr-o serie de evenimente şi activităţi. Filmele europene au fost proiectate în mod gratuit la un cinematograf local şi Mişcarea europeană din Finlanda a lansat o campanie pe Facebook solicitând opiniile cetăţenilor referitoare la UE. În acest timp, EURES era pregătit să ofere informaţii potenţialelor persoane aflate în căutarea unui loc de muncă cu privire la munca în altă ţară europeană.

Publicat la 27 Jun 2012 | 3:00 am

Găsiţi un loc de muncă în Europa la Zilele europene ale locurilor de muncă organizate de EURES

Why not give your chances of securing a job a boost at one of the many ‘European Job Days’ – the perfect place to recruit, to meet employers, to discuss your plans with a EURES Adviser or to find out more about how EURES can help you.

Publicat la 26 Jun 2012 | 3:00 am

Zilele europene ale locurilor de muncă din Zaragoza au oferit numeroase oportunităţi de găsire a unui loc de muncă

Angajatori din Franţa, Germania şi Regatul Unit au participat la evenimentul Zilele europene ale locurilor de muncă din Zaragoza, axat pe asistenţa medicală, pentru a atrage asistenţi medicali în ţările lor.

Publicat la 26 Jun 2012 | 3:00 am

EURES le prezintă artiştilor „tabloul general”

Aproximativ 600 de persoane cu profesii din domeniul artistic au beneficiat de recomandări, sprijin şi inspiraţie cu privire la opţiunile lor profesionale în Europa în cadrul unei zile de informare „Artă şi Muncă” organizată la Bruxelles la 3 mai 2012.

Publicat la 21 Jun 2012 | 3:00 am

Combaterea şomajului în rândul tinerilor: Primul tău loc de muncă EURES

Nu reuşeşti să-ţi găseşti un loc de muncă în ţara de origine şi te gândeşti să-ţi începi cariera în altă zonă a Europei dar crezi ca ai nevoie de mai mult ajutor? Sau eşti angajator şi nu găseşti personalul de care ai nevoie în ţara de origine? „Primul tău loc de muncă EURES” ar putea fi soluţia de care ai nevoie.

Publicat la 19 Jun 2012 | 3:00 am

Norvegia: destinaţia preferată a lucrătorilor mobili din Suedia

Fiind ţări învecinate în care limba nu este chiar cel mai mare obstacol, între Suedia şi Norvegia există o mare mobilitate a pieţei forţei de muncă. De fapt, în jur de 80 000 de suedezi lucrează oficial în Norvegia şi sunt luaţi în evidenţa administraţiei financiare din această ţară. Pentru EURES Suedia, prima destinaţie a lucrătorilor mobili o reprezintă Norvegia.

Publicat la 25 May 2012 | 3:00 am

Candidat angajat pe loc în Luxemburg

Aţi avut vreodată senzaţia că sunteţi în locul potrivit la momentul potrivit? O vizită la Zilele europene ale locurilor de muncă (European Job Days, EJD) din Mondorf les Bains, Luxemburg, a meritat cu adevărat pentru Fernandes Miguel, care se afla în căutarea unui loc de muncă şi căruia i s-a oferit un loc de muncă în cadrul Adecco, pe loc.

Publicat la 22 May 2012 | 3:00 am

EURES creşte gradul de sensibilizare faţă de mobilitate a solicitanţilor de locuri de muncă

EURES din Slovenia şi EURES din Austria au organizat în aprilie 2012 două evenimente intitulate „Ziua locurilor de muncă” cu scopul de a creşte gradul de sensibilizare a solicitanţilor sloveni de locuri de muncă faţă de oportunităţile care există dincolo de graniţă în mediul vorbitor de limba germană.

Publicat la 11 May 2012 | 3:00 am

EURES Portugalia depune eforturi pentru combaterea șomajului

Criza economică declanşată în 2008 a afectat mult economiile mai multor țări din sudul Europei, inclusiv a Portugaliei. În situația în care rata șomajului a ajuns la 15% în februarie 2012, serviciile furnizate de EURES sunt mai importante ca niciodată.

Publicat la 8 May 2012 | 3:00 am

Un consilier EURES din Regatul Unit abordează problema deficitului de competențe

Sam Stamenkovic, un consilier EURES din Regatul Unit, din cadrul Jobcentre Plus, răspunde lunar unui număr de peste 400 de solicitări de asistență din partea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dintre care 80% provin din alte țări ale UE.

Publicat la 8 May 2012 | 3:00 am

Târgul de locuri de muncă din Granada se bucură în continuare de un mare succes

Evenimentul International University Job Fair, care s-a desfăşurat în Granada, Spania, în perioada 7-8 martie, a reunit absolvenţi universitari cu înaltă calificare şi angajatori europeni în vederea examinării oportunităţilor de carieră.

Publicat la 7 May 2012 | 3:00 am

EURES sprijină o companie multinaţională în procesul de recrutare de personal din Europa

Cooperarea de durată între EURES şi compania multinaţională Infosys BPO a condus la angajarea cu succes a mai multor solicitanţi de locuri de muncă din Europa. Odată cu creşterea continuă a nevoilor de recrutare, se extinde şi colaborarea companiei cu reţeaua EURES.

Publicat la 3 May 2012 | 3:00 am

EURES facilitează angajarea de noi persoane la centrele irlandeze de asistenţă pentru clienţi

Reţeaua EURES lucrează strâns cu centrele irlandeze de asistenţă pentru clienţi pentru angajarea de personal specializat, multilingv din alte ţări europene.

Publicat la 3 May 2012 | 3:00 am

Serviciile EURES – o ofertă deosebit de variată pentru angajatori

Reţeaua EURES poate oferi o mare varietate de servicii angajatorilor care doresc să recruteze personal de pe întreg teritoriul Europei.

Publicat la 3 May 2012 | 3:00 am

Târgul de locuri de muncă EURES – ocazia perfectă pentru corelarea cererii şi ofertei de muncă în Europa

Comparativ cu unele dintre celelalte state membre ale UE, Suedia s-a dovedit mai puţin vulnerabilă în faţa crizei financiare mondiale. În ultimii doi ani, procesul continuu de refacere a economiei a generat, pentru anumite sectoare, dificultăţi în ocuparea posturilor vacante cu lucrători calificaţi din această ţară. Trefort AB, o întreprindere de construcţii cu sediul la Stockholm, a găsit soluţia ideală în urma unei întâlniri întâmplătoare la un târg de locuri de muncă EURES din Ungaria.

Publicat la 26 Apr 2012 | 3:00 am

EURES ajută un proprietar de întreprindere să îşi extindă sfera de recrutare

René Bartels, proprietarul RBC Engineering Support, o întreprindere olandeză cu sedii în Ţările de Jos şi Germania care fabrică utilaje şi echipamente de construcţii, caută candidaţi înalt calificaţi. Căutarea unor profiluri adecvate a fost mai uşor de zis decât de făcut – până când René a descoperit EURES.

Publicat la 23 Apr 2012 | 3:00 am

EURES oferă sfaturi de bază privind înfiinţarea unei întreprinderi în străinătate

Consolidarea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) este un element esenţial al strategiei UE pentru depăşirea crizei economice. În acest context, cetăţenii care desfăşoară activităţi independente pot avea un rol important, profitând de oportunităţile de mobilitate profesională din cele 27 de state membre ale UE.

Publicat la 23 Apr 2012 | 3:00 am

Aventură pe o insulă a unei iubitoare de cai din Suedia

V-aţi gândit vreodată să lucraţi ca îngrijitor la o fermă de cai? Kajsa Matsson, o mare iubitoare de cai, şi-a părăsit ţara natală Suedia şi a petrecut şapte luni pe insula Jersey doar îngrijind cai.

Publicat la 23 Apr 2012 | 3:00 am

Târgul Job Expo din Praga oferă oportunităţi în întreaga Europă

Cel mai mare târg al locurilor de muncă organizat anul acesta în Republica Cehă a avut loc la Praga luna trecută şi a oferit solicitanţilor de locuri de muncă o mare varietate de oportunităţi de lucru în alte zone din Europa.

Publicat la 18 Apr 2012 | 3:00 am

Obţine un interviu în Danemarca!

Cel mai nou concept al Workindenmark se numeşte „Company Dating” (Întâlnire cu companiile) şi îi vizează în principal pe studenţii europeni din cadrul universităţilor daneze. Pentru a afla mai multe, am vorbit cu unul dintre organizatori şi cu unul dintre participanţii la acest program de stagii inovator.

Publicat la 10 Apr 2012 | 3:00 am

Parteneriatul transfrontalier promovează înfiinţarea de noi întreprinderi

Şomajul în creştere şi oferta săracă de locuri de muncă din oraşele slovace de la graniţa cu Ungaria au determinat EURES-T Danubius, un parteneriat transfrontalier slovac-ungar, să organizeze primul său seminar cu scopul de a promova crearea de întreprinderi mici.

Publicat la 10 Apr 2012 | 3:00 am

Erasmus împlineşte 25 de ani

Anul acesta, programul Erasmus sărbătoreşte 25 de ani de promovare a mobilităţii studenţilor. Am analizat retroactiv programul, succesele sale şi am ascultat ce spun unele persoane care au beneficiat de pe urma participării la Erasmus pe parcursul anilor.

Publicat la 10 Apr 2012 | 3:00 am

EURES Spania găseşte o soluţie pentru creşterea ratei şomajului sectorial

În regiunea Aragon, situată în nordul Spaniei, rata şomajului a ajuns la 17% şi continuă să crească. Deşi sectorul ingineriei s-a dovedit solid până în prezent, creşterea numărului de locuri de muncă desfiinţate în ultima vreme a condus la o colaborare între EURES Spania şi Asociaţia Inginerilor din Zaragoza, care cooperează cu succes pentru a evita ca un număr şi mai mare de lucrători din domeniu să îşi piardă locul de muncă.

Publicat la 4 Apr 2012 | 3:00 am

Cerere mare pe piaţa muncii de lucrători agricoli români

O lucrătoare agricolă sezonieră din România a găsit de lucru cu ajutorul EURES în 2008 şi de atunci apelează la acest serviciu, care o ajută să-şi găsească de lucru.

Publicat la 2 Apr 2012 | 3:00 am

Aker Solutions răsplătită pentru colaborarea sa cu EURES

Când Aker Solutions, cea mai mare companie de servicii petroliere din lume, a primit, la începutul anului 2011, din partea EURES Norvegia o ofertă de asistenţă pentru recrutarea de ingineri, compania nu îşi putea imagina succesul pe care urma să îl aibă această cooperare.

Publicat la 2 Apr 2012 | 3:00 am

Reţeaua EURES vine în întâmpinarea tinerilor studenţi

În colaborare cu Universitatea din Gent, Belgia, EURES a organizat recent un eveniment informativ pentru tineri studenţi şi absolvenţi. Participanţii au putut să asiste la prezentări şi să consulte consilierii EURES.

Publicat la 29 Mar 2012 | 3:00 am

Pregătiţi-vă de mobilitate cu ajutorul portalului EURES!

EURES oferă o gamă de servicii persoanelor interesate să beneficieze de mobilitatea europeană. Printre cele mai utile este probabil secţiunea „Condiţii de viaţă şi de muncă” de pe portalul EURES al mobilităţii pentru ocuparea forţei de muncă.

Publicat la 29 Mar 2012 | 3:00 am

Lucrători mobili, cine vă plăteşte pensia?

Pentru toţi lucrătorii mobili este important să ştie cine va efectua plăţile în momentul pensionării.

Publicat la 29 Mar 2012 | 3:00 am

EURES şi ONG-urile germane - o relaţie deosebită

În majoritatea ţărilor din SEE, consilierii EURES fac parte din serviciile publice de ocupare a forţei de muncă. Totuşi, în Germania, unii dintre aceştia lucrează în cadrul unor organizaţii neguvernamentale (ONG). Sabina Hoffmann, consilier EURES la agenţia umanitară catolică Raphaels-Werk, explică modul de funcţionare a acestei relaţii unice.

Publicat la 19 Mar 2012 | 2:00 am

Expertiza EURES consolidează eforturile de recrutare ale unei companii multinaţionale

Capgemini este un lider mondial în domeniul furnizării de consultanţă, tehnologie şi soluţii de externalizare. Atunci când filiala poloneză a companiei a dorit să recruteze personal din Europa, aceasta a apelat la experţii EURES pentru asistenţă şi recomandări.

Publicat la 5 Mar 2012 | 2:00 am

Cel mai mare eveniment european dedicat emigrării atrage o mulţime de vizitatori în Ţările de Jos

Târgul emigrării ediţia 2012 a avut loc pe 11 şi 12 februarie la Houten, în Ţările de Jos şi s-a adresat, „tuturor celor care doresc să se mute în străinătate temporar sau permanent.”

Publicat la 5 Mar 2012 | 2:00 am

An easier commute, with help from EURES

A German commuter based in Austria turned to EURES for expert advice on living and working in another European country.

Publicat la 2 Mar 2012 | 2:00 am

Viitorii asistenţi medicali italieni câştigă experienţă în Regatul Unit

EURES s-a alăturat universităţii Universita’ Politecnica delle Marche din Ancona, Italia şi centrului Strathmore & Southend Care din Regatul Unit pentru a-i ajuta pe viitorii asistenţi medicali italieni să dobândească o experienţă valoroasă în sistemul naţional de sănătate din Regatul Unit (NHS).

Publicat la 28 Feb 2012 | 2:00 am

EURES ajută tinerii europeni să „deguste locuri de muncă”

Doi tineri din Europa au pornit recent într-o aventură unică. Timp de cinci săptămâni cei doi au încercat cele mai diverse locuri de muncă pe care EURES le-a putut găsi, împărtășindu-și experiențele cu alte persoane din întreaga lume.

Publicat la 20 Feb 2012 | 2:00 am

Prima Zi a locurilor de muncă din Lecce contribuie la combaterea şomajului în rândul tinerilor

Oraşul istoric Lecce din sudul Italiei a găzduit prima sa Zi europeană a locurilor de muncă în ianuarie 2012, un eveniment care a atras peste 500 de persoane aflate în căutarea unor oportunităţi de locuri de muncă în sectorul aerospaţial, inginerie şi IT.

Publicat la 17 Feb 2012 | 2:00 am

„Sprijinul pe care l-am primit din partea EURES a fost extraordinar”

Când Karina Stephenson, absolventă britanică, a obţinut primul său loc de muncă în Spania prin serviciul public de ocupare a forţei de muncă din Regatul Unit şi a avut nevoie urgent de informaţii privind condiţiile de viaţă şi de muncă, i s-a recomandat să apeleze la ajutorul EURES.

Publicat la 17 Feb 2012 | 2:00 am

O şcoală din Estonia angajează un nou profesor de limbi străine datorită EURES

O şcoală din vestul Estoniei a apelat la serviciile oferite de EURES pentru a găsi candidatul ideal pentru un post vacant dificil de ocupat până în prezent.

Publicat la 16 Feb 2012 | 2:00 am

Volvo îşi intensifică colaborarea cu EURES

În 2011, producătorul de automobile Volvo*, cu sediul în Suedia, şi-a intensificat colaborarea cu EURES pentru a acoperi nevoia suplimentară de 900 de ingineri cu experienţă.

Publicat la 15 Feb 2012 | 2:00 am

Agenţie de recrutare pe drumul cel bun datorită EURES

Pentru a răspunde cererii din ce în ce mai mari din industria vaselor de croazieră, agenţia de recrutare specializată în acest domeniu, Seven Seas Group, a apelat la ajutorul EURES cu scopul de a găsi candidaţii potriviţi pentru o mare varietate de posturi vacante. În 2011, peste 200 de persoane au fost angajate ca urmare a acestei colaborări permanente.

Publicat la 6 Feb 2012 | 2:00 am

Creşterea încrederii în cazul asistenţilor şcolari

Doriţi să locuiţi nouă luni într-o familie de spanioli şi să lucraţi într-o şcoală locală având toate cheltuielile plătite? Peste 100 de tineri din Regatul Unit s-au înscris deja în programul din Spania, aflat acum în cel de-al doilea an, în speranţa că vor putea profita de o integrare totală într-un nou mediu.

Publicat la 3 Feb 2012 | 2:00 am

Tinerii suedezi au găsit locuri de muncă ca animatori datorită EURES

Peste 300 de tineri suedezi aflaţi în căutarea unui loc de muncă au fost recrutaţi ca animatori pentru staţiunile turistice aglomerate din Spania, Italia şi Cipru în 2011, datorită ajutorului de la EURES Suedia.

Publicat la 3 Feb 2012 | 2:00 am

Din Republica Cehă în Norvegia

Lenka Lorencova, din Republica Cehă, visa la o aventură europeană şi, cu ajutorul EURES, a găsit un post interesant, care-i oferă satisfacţii, în Norvegia.

Publicat la 30 Jan 2012 | 2:00 am

EURES Letonia a găsit locuri de muncă pentru 140 de lucrători sezonieri

Peste 140 de letoni au găsit locuri de muncă sezoniere în turism şi agricultură în 2011 datorită a cinci proiecte separate care implică EURES Letonia.

Publicat la 30 Jan 2012 | 2:00 am

Angajat pe loc la Zilele europene ale locurilor de muncă de la Riga

Persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au venit din întreaga Letonie la Zilele europene ale locurilor de muncă organizate recent la Riga, unde s au putut informa despre oportunităţile de a lucra şi de a munci în străinătate. Numeroase persoane au participat la seminare sau ateliere de promovare a spiritului antreprenorial.

Publicat la 30 Jan 2012 | 2:00 am

Locuri de muncă fără frontiere

La sfârşitul anului trecut, Saint Julien-en-Genevois din departamentul Haute-Savoie din Franţa a fost gazda primei Zile europene a locurilor de muncă . Peste 2 000 de solicitanţi de locuri de muncă din Franţa şi Elveţia au participat la eveniment în căutare de noi oportunităţi de muncă.

Publicat la 23 Jan 2012 | 2:00 am

EURES va sprijini planurile de extindere ale Euroccor

Euroccor, societate cu sediul în Bulgaria, îşi extinde în prezent serviciile şi are de completat un număr de posturi. Aceasta a apelat la EURES pentru a solicita ajutorul în găsirea celor mai buni candidaţi care să îi deservească pe clienţii săi internaţionali.

Publicat la 23 Jan 2012 | 2:00 am

EURES: un deceniu de recrutări de personal într-o staţiune de schi din Austria

Pentru Stubai Glacier, cea mai mare zonă de schi pe gheţar din Austria, începutul noului sezon de schi aduce un nou val de persoane recrutate pentru a completa personalul aglomeratei staţiuni.

Publicat la 18 Jan 2012 | 2:00 am

Târgul locurilor de muncă face cunoscut un oraş suedez

Oraşul pitoresc Arvika, adăpostit la marginea singurului lac interior din Suedia şi renumit mai ales pentru festivalul său internaţional de muzică, a găzduit primul târg al locurilor de muncă în cadrul centrului său public de ocupare a forţei de muncă.

Publicat la 17 Jan 2012 | 2:00 am

Stagiul din Italia îl ajută pe un candidat să-şi dezvolte competenţele

Cu ajutorul EURES, un tânăr candidat din Suedia, Robin Ahumada, şi-a început experienţa profesională într-un hotel de 4 stele din Volterra, Italia. Fiind unul dintre puţinii aleşi pentru acest stagiu, speră ca această oportunitate să-i crească şansele în viitoarea carieră.

Publicat la 11 Jan 2012 | 2:00 am

„Fără EURES nu aş fi fost aici!”

Aventurierul Wouter van Druten din Ţările de Jos dorea să-şi lărgească orizonturile în momentul în care a văzut un anunţ publicitar care avea să îi imprime carierei sale profesionale o nouă şi neaşteptată direcţie: Bulgaria.

Publicat la 9 Jan 2012 | 2:00 am

O agenţie de recrutare apelează la rezerva de candidaţi a EURES

Participarea Viking Recruitment, o companie specializată în asigurarea de echipaje adecvate pentru iahturi de mari dimensiuni şi vase de croazieră, la evenimentele Zilelor europene ale locurilor de muncă EURES a oferit agenţiei o platformă unică de acces la o mare varietate de solicitanţi de locuri de muncă.

Publicat la 4 Jan 2012 | 2:00 am

O regiune din Polonia luptă împotriva şomajului

Consilierii EURES din regiunea poloneză Warmia-Mazury se află în prima linie în ceea ce priveşte iniţiativele de combatere a ratei ridicate a şomajului din zonă.

Publicat la 2 Jan 2012 | 2:00 am

Un student finlandez a găsit un loc de muncă într-o staţiune montană din Austria

Studenta finlandeză Henna Jalkanen îşi căuta un loc de muncă în Helsinki în momentul în care a găsit portalul EURES şi a văzut un anunţ pentru un loc de muncă de personal de catering în staţiunea montană Stubaier glacier din Austria. A luat imediat legătura cu consilierul local EURES din Finlanda.

Publicat la 2 Jan 2012 | 2:00 am

Sfaturi privind ocuparea unui loc de muncă pe drumul spre serviciu

Deşi un mare număr de estonieni fac naveta regulat spre locul lor de muncă din Finlanda, puţini dintre aceştia au o idee despre ajutorul pe care li-l poate oferi un consilier EURES cu privire la munca într-o altă ţară SEE. Atât de mulţi oameni călătoresc cu feribotul pe ruta Tallinn-Helsinki în fiecare dimineaţă, încât acesta a ajuns să fie numit „barca lucrătorilor” – aşa că a devenit cel mai bun loc pentru organizarea unui seminar de informare de către consilierii EURES.

Publicat la 26 Dec 2011 | 2:00 am

Vânt din pupa spre o bogăţie de oportunităţi

Agenţia federală de ocupare a forţei de muncă din Ravensburg, Germania, a făcut echipă cu EURES pentru a oferi solicitanţilor de locuri de muncă interesaţi de munca transfrontalieră o altfel de Zi europeană a locurilor de muncă. Aceasta a avut loc la bordul unei ambarcaţiuni pe lacul Constance.

Publicat la 26 Dec 2011 | 2:00 am

Consiliere profesională online la îndemâna tuturor

Un târg virtual al locurilor de muncă, organizat recent, le-a oferit solicitanţilor de locuri de muncă ocazia de a obţine toate informaţiile necesare despre munca în străinătate, din confortul propriei locuinţe.

Publicat la 19 Dec 2011 | 2:00 am

Mobilitatea unui lucrător a stat la baza unei lungi cariere

Când Elisabetta Marigliano din Napoli, Italia, a fost acceptată la studii de masterat în cadrul Universităţii Sorbona din Paris, Franţa, ştia că va trebui să îşi găsească un loc de muncă pentru a-şi suplimenta veniturile. În acel moment a apelat la EURES în Italia pentru ajutor. Treisprezece ani mai târziu, ea continuă să lucreze pentru aceeaşi organizaţie: Disneyland Paris.

Publicat la 15 Dec 2011 | 2:00 am

Viaţa după disponibilizare: înţelegerea schimbărilor şi a oportunităţilor

Deşi la început poate fi o experienţă cumplită, disponibilizarea poate reprezenta o şansă de a explora orizonturi noi.

Publicat la 13 Dec 2011 | 2:00 am

Arena studenţilor pregăteşte studenţii sloveni pentru viitor

Luna octombrie în Ljubljana, Slovenia: începutul anului universitar şi Arena anuală a studenţilor – un târg pentru „boboci” care prezintă toate opţiunile pentru timpul liber aflate la dispoziţia studenţilor din capitala slovenă. Printre orele de sport, reprezentanţii universităţilor chineze, mărcile de machiaj şi asociaţiile religioase, EURES a stat la dispoziţie pentru a informa studenţii asupra posibilităţilor de a găsi un loc de muncă în altă parte în Europa după absolvire.

Publicat la 12 Dec 2011 | 2:00 am

Un designer suedez găseşte un stagiu în Italia datorită EURES

Designerului suedez Ebba Eriksson nu i-a venit să creadă ce norocoasă poate fi atunci când a obţinut un stagiu de cinci luni în nordul Italiei – inima scenei designului vestimentar din Europa. Şi totul s-a datorat asistenţei şi consilierii oferite de EURES.

Publicat la 7 Dec 2011 | 2:00 am

Zilele europene ale locurilor de muncă 2011

Ca urmare a unei ediţii reuşite a European Job Days din 2010, Zilele europene ale locurilor de muncă 2011 au avut loc peste tot în Europa. Evenimentele, organizate de EURES, urmăresc să pună în legătură solicitanţii de locuri de muncă cu angajatorii într-un cadru productiv.

Publicat la 7 Dec 2011 | 2:00 am

De la interviu la angajare: paşii hotărâtori

Felicitări! Scrisoarea de intenţie bine întocmită şi CV-ul Europass v-au ajutat să obţineţi un interviu. Cum să transformaţi acum interviul într-o ofertă de angajare?

Publicat la 6 Dec 2011 | 2:00 am

Un cuplu grec dinamic începe o nouă viaţă în Norvegia

Un cuplu de tineri greci au făcut primul pas pentru a se stabili şi a lucra permanent în Norvegia, cu ajutorul consilierilor EURES, în Sør-Trøndelag, Norvegia.

Publicat la 6 Dec 2011 | 2:00 am

Amazon.com: EURES ajută la recrutare pentru perioada sărbătorilor

„Ne puteţi trimite 100, 200 sau chiar 500 de angajaţi?” Aceasta a fost întrebarea pe care societatea multinaţională americană de vânzări online, Amazon.com, a adresat-o recent unui consultant EURES din Suedia. Amazon.com avea nevoie să recruteze lucrători pentru depozitul său central din Europa aflat la Bad-Hersfeld, Germania, pentru a face faţă inevitabilei aglomeraţii de sfârşit de an în perioada sărbătorilor.

Publicat la 1 Dec 2011 | 2:00 am

Grecii aflaţi în căutarea unui loc de muncă exprimă un interes deosebit pentru serviciile EURES

Aproximativ 6 000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă au vizitat Forumul pentru ocuparea forţei de muncă de la Salonic (Grecia), care a avut loc în octombrie 2011. Consilieri EURES din Republica Cehă, Germania, Italia, Norvegia, Suedia şi Regatul Unit, alături de serviciile publice elene pentru ocuparea forţei de muncă au fost prezenţi pentru a oferi consultanţă. Peste 30 de angajatori au desfăşurat interviuri şi au strâns CV-uri de la potenţiali candidaţi.

Publicat la 30 Nov 2011 | 2:00 am

Ziua locurilor de muncă în Cipru: o nouă interpretare a unei teme tradiţionale

Luna octombrie a semnalat începutul unei serii de zile ale locurilor de muncă care s-au răspândit în oraşele europene. EURES Cipru a iniţiat două astfel de evenimente în acest an. A fost însă o nouă interpretare referitoare la procedurile tradiţionale.

Publicat la 30 Nov 2011 | 2:00 am

Recomandări şi avertizări pentru căutarea unui stagiu

Sunteţi tânăr absolvent şi studiaţi ofertele de muncă pentru a putea face primul pas în carieră? Sunteţi preocupat că s-ar putea să vă lipsească experienţa potrivită pentru a începe? Soluţia ar putea fi un stagiu în străinătate.

Publicat la 29 Nov 2011 | 2:00 am

Noi oportunităţi pentru un cuplu norvegian

În august 2010, Elisabeth şi Thomas Johnsen s-au mutat din Norvegia în Irlanda, după ce au răspuns la o alertă prin SMS a EURES cu privire la oportunităţi de angajare. Cum se descurcă, acum că locuiesc şi lucrează în altă ţară de peste un an?

Publicat la 23 Nov 2011 | 2:00 am

Succes al Zilei europene a locurilor de muncă în Ancona

Europa vă aşteaptă. Acesta a fost mesajul transmis studenţilor, tinerilor absolvenţi, cercetătorilor şi profesorilor de la Università Politecnica delle Marche in Ancona din Italia cu ocazia organizării de către EURES – împreună cu Universitatea, Centro Alti Studi Europei şi reprezentanţa Comisiei Europene în Italia – a unei zile europene a locurilor de muncă în această regiune.

Publicat la 18 Nov 2011 | 2:00 am

O firmă olandeză are de câştigat de pe urma colaborării strânse cu reţeaua EURES

În ultimii cinci ani, FridayEuroTech, o companie olandeză specializată în servicii profesioniste, s-a bucurat de o cooperare strânsă şi reuşită cu reţeaua EURES în domeniul recrutării, după ce s-a confruntat cu un deficit de personal pe piaţa internă a muncii.

Publicat la 18 Nov 2011 | 2:00 am

„Mutarea în Irlanda a fost cel mai bun lucru din viaţa mea”

Atunci când Christos Mouzeviris din Grecia a început să îşi dorească să călătorească şi să viseze să îşi lărgească orizonturile, a apelat la EURES pentru a-l ajuta să îşi găsească un loc de muncă într-o altă ţară europeană. Într-o lună, el se afla în Irlanda, o experienţă care urma să îi schimbe viaţa.

Publicat la 7 Nov 2011 | 2:00 am

Un parteneriat pozitiv: mobilitatea forţei de muncă între Ungaria şi Austria

După ridicarea restricţiilor temporare de pe piaţa muncii introduse după extinderea UE din 2004, un număr mare de maghiari migrează acum către Austria, în căutarea unui loc de muncă.

Publicat la 7 Nov 2011 | 2:00 am

Cum să vă evaluaţi competenţele lingvistice când solicitaţi un loc de muncă

Aţi căutat vreodată un loc de muncă şi aţi observat că descrierea limbilor străine cunoscute de dumneavoastră ca fiind de nivel „mediu” sau „avansat” este prea vagă? Un nou instrument vă va ajuta să vă estimaţi mai bine nivelul competenţelor lingvistice şi astfel să vă creşteţi şansele de a găsi un loc de muncă.

Publicat la 26 Oct 2011 | 3:00 am

Europe Wants You! – o introducere amuzantă privind serviciile EURES

Europe Wants You! Acesta este numele unui nou joc, dezvoltat de EURES în Ţările de Jos pentru a prezenta serviciile EURES tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă în Europa. Dacă v-aţi întrebat ce este cu adevărat EURES dar nu aţi avut timpul sau energia să aflaţi, Europe Wants You! este prezentarea perfectă a serviciilor EURES.

Publicat la 24 Oct 2011 | 3:00 am

Un tânăr grec găseşte un post promiţător în Cipru

Consilierii EURES ajută un tânăr grec aflat în căutarea unui loc de muncă să învingă efectele crizei economice plecând să lucreze în Cipru.

Publicat la 19 Oct 2011 | 3:00 am

Zilele europene ale locurilor de muncă de la Bruxelles atrag mulţimile

Imaginaţi-vă că puteţi participa la un eveniment unde puteţi să vă întâlniţi şi să discutaţi faţă în faţă cu directorul de resurse umane care deţine cheia locului de muncă visat – exact acest lucru au putut să îl facă mii de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă la recentul eveniment Zilele europene ale locurilor de muncă de la Bruxelles.

Publicat la 19 Oct 2011 | 3:00 am

Acumulaţi experienţă în afaceri prin programul Erasmus pentru Tinerii Antreprenori

Către toţi antreprenorii aspiranţi! Aţi visat vreodată la o afacere proprie? Aveţi deja o idee, însă vă lipseşte consilierea pentru a o pune în practică? Ce-aţi zice de observarea unui antreprenor care a realizat deja ceea ce vă propuneţi dumneavoastră? Dacă sunteţi interesat, atunci programul Erasmus pentru Tinerii Antreprenori vi s-ar potrivi.

Publicat la 30 Sep 2011 | 3:00 am

EURES – partenerul nr. 1 la recrutarea de personal pentru Disneyland Paris

De aproape două decenii, EURES sprijină Disneyland Paris la recrutarea candidaţilor potriviţi din întreaga UE pentru posturile vacante de la parcul de distracţii din apropierea capitalei franceze. Potrivit directorului de resurse umane Jean-Noël Thiollier de la Talent & Reward , EURES a contribuit la ocuparea a 2 500 de posturi vacante la Disneyland Paris.

Publicat la 30 Sep 2011 | 3:00 am

Un strungar are ocazia să facă un stagiu de ucenicie peste graniţă

În oraşul german Aachen, în apropiere de graniţa cu Ţările de Jos, a fost lansat un proiect pilot care le oferă strungarilor posibilitatea de a îşi face ucenicia în Ţările de Jos. În acest fel ucenicii pot învăţa lucruri noi în timp ce se bucură de o experienţă culturală nouă.

Publicat la 30 Sep 2011 | 3:00 am

Eurodesk – o sursă bogată de informaţii pentru tinerii Europei

Ştiaţi că prin intermediul Eurodesk aveţi acces la peste 200 de programe, la 350 de organizaţii şi la peste 1 800 de resurse din Europa şi internaţionale? Prin urmare, dacă aveţi întrebări referitoare la oportunităţi de angajare, călătorie, studii sau voluntariat, apelaţi la Eurodesk.

Publicat la 27 Sep 2011 | 3:00 am

Grădinarii români prosperă în Danemarca

Datorită unei cooperări constante între consilierii EURES români şi danezi, doi absolvenţi români interesaţi de horticultură au obţinut un contract de doi ani la o pepinieră daneză.

Publicat la 27 Sep 2011 | 3:00 am

Acţiunile „Marie Curie” îi sprijină pe cercetători

Sunteţi un cercetător plin de idei dar nu aveţi mijloacele financiare să le puneţi pe toate în practică? Sau poate reprezentaţi o organizaţie sau o fundaţie de cercetare în căutare de parteneri? Indiferent cine sunteţi, dacă lucraţi în cercetare, acţiunile „Marie Curie”, program al Comisiei UE, reprezintă o resursă nepreţuită.

Publicat la 22 Sep 2011 | 3:00 am

Două modalităţi de a începe experienţa dumneavoastră europeană

Pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care doresc să câştige experienţă – fie prin studii, stagii sau muncă – în alte ţări europene, există diferite programe care le pot veni în ajutor. Două dintre acestea, Eurodyssée şi European Mobility, urmăresc să faciliteze efectuarea stagiilor, a formării profesionale şi a uceniciei în Europa.

Publicat la 13 Sep 2011 | 3:00 am

EURES ajută inginerii spanioli să îşi găsească locuri de muncă în Germania

În timp ce unele ţări din Europa se confruntă cu o rată ridicată a şomajului, pentru alte ţări este dificil să recruteze lucrători calificaţi care să ocupe posturile vacante existente în diferite sectoare de activitate. Acesta este cu siguranţă cazul Germaniei, care îşi revine rapid după recesiune, la momentul actual aflându-se în plină campanie de recrutare.

Publicat la 12 Sep 2011 | 3:00 am

<strong>EURES din Finlanda ajută IMM-urile să aibă deschidere spre Europa</strong>

„IMM-urile nu sunt destul de informate despre instrumentele care stau la dispoziţia lor”, afirmă Maritta Mikkola, superior ierarhic la EURES în Turku, Finlanda. Maritta a reprezentat EURES în cadrul unui eveniment care a avut ca scop promovarea şi încurajarea întreprinzătorilor să se extindă la nivel internaţional.

Publicat la 9 Sep 2011 | 3:00 am

<strong>Un ospătar spaniol porneşte spre Austria</strong>

Datorită colaborării permanente dintre consilierii EURES din Austria şi cei din Spania, Juan Pedro Garcia de Dios a lăsat în urmă Tenerife, locul său de baştină din Insulele Canare, care aparţin Spaniei, pentru a lucra, pe durata sezonului invernal, într-un hotel situat în munţii Austriei.

Publicat la 2 Sep 2011 | 3:00 am

<strong>Un medic italian îşi lărgeşte orizontul</strong>

Dr. Stefano Gelati, de specialitate psihiatru, era proaspăt căsătorit şi îşi dorea o carieră stabilă în ţara natală, Italia. În loc de aceasta, s-a văzut obligat să treacă de la un contract temporar la altul. Confruntat fiind cu o astfel de situaţie, visul său de a se muta în Regatul Unit a devenit din ce în ce mai puternic.

Publicat la 2 Sep 2011 | 3:00 am

<strong>Un număr record de studenţi au primit burse din partea UE pentru a studia în străinătate</strong>

Peste 213 000 de studenţi europeni au primit burse Erasmus pentru a studia sau pentru a se forma în străinătate în anul universitar 2009-2010, potrivit statisticilor publicate de Comisia Europeană în iunie 2011, ceea ce reprezintă o creştere de 7,4% faţă de anul precedent şi un nou record în cadrul programului.

Publicat la 2 Sep 2011 | 3:00 am

<strong>Mesaj important pentru utilizatorii portalului EURES: Au fost trimise e-mailuri frauduloase prin care se oferă locuri de muncă false </strong>

Publicat la 31 Aug 2011 | 3:00 am

<strong>Un antreprenor olandez trăieşte visul european</strong>

Ruud Minnebraueker caută fără încetare noi idei de afaceri. După ce a lucrat timp de 22 de ani ca tehnician IT în administraţia locală în Ţările de Jos, acum dă dovadă cu adevărat de spirit antreprenorial – în Suedia. Ceea ce începuse ca un vis de a avea o casă de vacanţă pentru a evada din oraş este pe cale să devină o afacere de franciză la scară naţională.

Publicat la 18 Aug 2011 | 3:00 am

<strong>Germania doreşte să angajeze asistenţi medicali din Portugalia</strong>

În prezent, nu numai medicii sunt foarte căutaţi în sectorul sănătăţii din întreaga UE. Există o cerere din ce în ce mai mare de asistenţi medicali pe piaţa europeană a forţei de muncă. În Germania, cererea este atât de ridicată, încât spitalele sunt dispuse să plătească pentru formarea lingvistică necesară pentru integrarea cu succes a asistenţilor medicali a căror limbă maternă nu este limba germană.

Publicat la 18 Aug 2011 | 3:00 am

<strong>„Nu există persoane leneşe, ci numai persoane care nu au obiective”</strong>

Claudiu Moldovan, asistent profesional şi proprietar al MyLifeAcademy, colaborează cu EURES din Malmö, Suedia, oferind asistenţă tinerilor şomeri din Suedia pentru a-şi găsi un loc de muncă în Europa. Într-o ţară în care şomajul în rândul tinerilor sub 25 de ani este în prezent de 25%*, asistenţa profesională le poate oferi un colac de salvare tinerilor vulnerabili care încearcă să găsească acel prim loc de muncă greu de obţinut.

Publicat la 18 Aug 2011 | 3:00 am

<strong>EURES îi ajută pe solicitanţii de locuri de muncă să-şi extindă orizonturile</strong>

Consilierii EURES organizează pe tot parcursul anului o serie de evenimente în cadrul cărora solicitanţii de locuri de muncă pot lua legătura cu întreprinderile. EURES Portugalia a mai făcut un pas înainte în această direcţie. Din 2007, consilierii EURES din această ţară colaborează strâns cu parteneri din alte ţări la organizarea unor „zile dedicate ţărilor”.

Publicat la 18 Aug 2011 | 3:00 am

<strong>Grundtvig oferă cursuri practice pentru adulţi</strong>

Grundtvig îi ajută pe adulţi să beneficieze de noi experienţe de învăţare într-o altă ţară europeană. Astfel, un solicitant de locuri de muncă îşi poate spori atractivitatea pentru angajatori şi poate continua să dobândească noi competenţe pe întreg parcursul vieţii profesionale.

Publicat la 17 Aug 2011 | 3:00 am

<strong>Recunoaşterea diplomelor în Europa</strong>

Sunteţi proaspăt absolvent şi căutaţi un loc de muncă în altă parte a Europei? Sau lucraţi deja de o vreme, dar aţi dori să vă mutaţi într-o altă ţară europeană? Cum vă asiguraţi că într-o altă ţară vă sunt recunoscute diplomele de studii? Iată cum vă poate ajuta NARIC.

Publicat la 18 Jul 2011 | 3:00 am

<strong>Cardul european de asigurare de sănătate vă ajută să prevedeţi imprevizibilul</strong>

V-aţi făcut deja bagajele şi sunteţi gata să plecaţi la studii, în călătorie turistică sau în detaşare. Dar la asigurarea de sănătate v-aţi gândit? Aveţi grijă să nu plecaţi din ţară fără cardul european de asigurare de sănătate.

Publicat la 14 Jul 2011 | 3:00 am

<strong>Un angajator olandez îşi asigură forţa de muncă cu ajutorul EURES</strong>

Cees Snijders, bucătar-şef şi om de afaceri, începuse să se intereseze cum ar putea să angajeze suficient personal sezonier pentru lunile de vară aglomerate pentru hotelul şi pizzeria sa din Zeeland, Olanda. La recomandarea agenţiei locale de ocupare a forţei de muncă, EURES i-a oferit un răspuns.

Publicat la 14 Jul 2011 | 3:00 am

<strong>EURES îi ajută pe absolvenţi să-şi găsească de lucru în Europa</strong>

Eşti proaspăt absolvent? Dornic să-ţi găseşti primul loc de muncă? Te interesează posibilitatea de a lucra într-o altă ţară europeană? Consilierul EURES local te poate ajuta să găseşti oportunităţile disponibile în întreaga Europă.

Publicat la 14 Jul 2011 | 3:00 am

<strong>Târgul european al locurilor de muncă pentru tineri în Ungaria</strong>

În luna aprilie, Ungaria a fost gazda unui Târg european al locurilor de muncă mai special. Evenimentul s-a adresat îndeosebi tinerilor şi a lansat campania europeană Youth@Work.

Publicat la 11 Jul 2011 | 3:00 am

<strong>Un nou film prezintă drepturile sociale pe care le aveţi în Europa</strong>

Vă pregătiţi să vă mutaţi în altă ţară europeană şi nu ştiţi ce ţară va răspunde de drepturile dumneavoastră de securitate socială? Comisia Europeană a lansat în iunie 2011 un film intitulat „Moving within Europe”, care explică drepturile dumneavoastră de securitate socială.

Publicat la 11 Jul 2011 | 3:00 am

<strong>EURES contribuie la succesul unei stagiare în Italia</strong>

O solicitare trimisă la consilierul local EURES din Ungaria i-a oferit Dalmei Ditroi o experienţă unică. Dalma tocmai îşi finalizase studiile de licenţă în horticultură în Ungaria, ţara sa natală, şi avea în vedere un masterat în arta producerii vinului – enologie.

Publicat la 7 Jul 2011 | 3:00 am

<strong>În Suedia există o cerere ridicată de medici</strong>

Ortopedie, anesteziologie, intervenţii chirurgicale traumatologice de urgenţă şi gastroenterologie…se pare că lipsa medicilor specialişti este cronică în Suedia. Într-adevăr, această ţară recrutează activ personal medical cu aceste specializări din alte ţări europene începând cu anul 1999. Pentru a facilita procesul, în această perioadă EURES Suedia a contribuit la recrutarea a peste 700 de medici.

Publicat la 6 Jul 2011 | 3:00 am

<strong>Zilele transfrontaliere ale locurilor de muncă în Slovenia</strong>

În mai 2011, Slovenia a găzduit două Zile transfrontaliere ale locurilor de muncă împreună cu ţările vecine, Austria şi Italia. Aceste evenimente au ilustrat numeroase oportunităţi pentru solicitanţii sloveni de locuri de muncă.

Publicat la 5 Jul 2011 | 3:00 am

<strong>EURES – o posibilă resursă pentru IMM-uri</strong>

Cele 23 de milioane de întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) din Uniunea Europeană reprezintă 99 % din totalul întreprinderilor europene. Antreprenorii care caută să recruteze personal, să îşi mute sau să îşi extindă activităţile în alte ţări europene pot face apel la serviciile EURES.

Publicat la 5 Jul 2011 | 3:00 am

<strong>Olandezi aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt angajaţi de o fabrică germană</strong>

Redresarea economică din Germania merge foarte bine. Atât de bine, încât în mai multe domenii deja există deficite de personal. Datorită eforturilor combinate ale agenţiilor şi întreprinderilor din Ţările de Jos şi din Germania, aproximativ 200 de persoane din Ţările de Jos, aflate de mult timp în căutarea unui loc de muncă, au fost angajate la o fabrică din Germania.

Publicat la 29 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>Nordic Working – un târg de informaţii unde visele devin realitate</strong>

„Spaţiul”, „cultura” şi „un vis devenit realitate” – acestea au fost cele trei motive comune prezentate de cei care au fost întrebaţi în cadrul târgului de informaţii Nordic Working de ce doresc să se mute în Danemarca, Islanda, Finlanda, Norvegia sau Suedia.

Publicat la 29 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>Sfaturi pentru tinerii antreprenori</strong>

Având în vedere promovarea spiritului antreprenorial şi desfăşurării de activităţi independente pe care se pune accentul pentru redresarea economiei, va creşte cu siguranţă numărul de cetăţeni europeni care doresc să înfiinţeze propriul IMM fie în ţara de origine, fie în străinătate. Mulţi dintre ei vor dori poate să profite de avantajele oferite de serviciile EURES în acest sens.

Publicat la 29 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>Întâlniri-fulger pentru recrutare: prima impresie contează</strong>

O slujbă la prima vedere sau o respingere imediată – conceptul de întâlnire fulger a intrat în domeniul recrutării. Deşi nu va înlocui probabil metodele de recrutare mai convenţionale, întâlnirile-fulger ca primă etapă a procedurii de recrutare câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi. Pentru solicitanţii de locuri de muncă poate fi o metodă eficace de a se prezenta, iar pentru angajatori de a intervieva un număr mare de candidaţi în timp scurt.

Publicat la 29 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>Noi consilieri EURES în serviciul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi al angajatorilor din Europa</strong>

De mai multe ori pe an, se efectuează o selecţie a personalului serviciilor de ocupare a forţei de muncă din toată Europa în vederea participării la sesiunile de formare cu durata de o săptămână pentru a deveni consilieri EURES. În calitate de consilieri EURES, aceştia trebuie să aibă o perspectivă europeană şi nu una naţională asupra recrutării.

Publicat la 28 Jun 2011 | 3:00 am

<strong> Ziua locurilor de muncă din Irlanda se bucură de un succes fără precedent</strong>

Solicitanţii de locuri de muncă şi persoanele care doresc să îşi schimbe locul de muncă au sosit în număr mare la Tallaght, Irlanda, în zilele de 19 şi 20 mai, cu ocazia Zilei europene a locurilor de muncă. La eveniment au participat reprezentanţi din 16 ţări, inclusiv angajatori din Irlanda şi Europa, acesta atrăgând peste 6 000 de persoane.

Publicat la 28 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>EURES ajută un centru stomatologic să recruteze personal</strong>

Dental Zorg din Amsterdam este un centru stomatologic cu aproximativ 100 de angajaţi, înfiinţat în 1988 ca o afacere de familie. Unii dintre aceşti angajaţi nu provin din Ţările de Jos. Directorul adjunct al Dental Zorg, Naziem Adalat, recrutează cu succes angajaţi cu ajutorul EURES începând din anul 2000.

Publicat la 27 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>Tinerii europeni doresc să lucreze în străinătate</strong>

Potrivit ultimului sondaj Eurobarometru, 53% din tinerii din Europa doresc să lucreze în altă ţară europeană. Cu toate acestea, mai puţin de 3% din populaţia activă a Europei locuieşte în prezent în altă ţară decât cea de origine.

Publicat la 27 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>EURAXESS: Poarta dumneavoastră de acces către locurile de muncă din domeniul cercetării în Europa</strong>

Vă aflaţi în căutarea unui loc de muncă în domeniul cercetării? Sau poate sunteţi cercetător şi doriţi să vă mutaţi în altă ţară din Uniunea Europeană şi aveţi nevoie de recomandări practice despre ce anume trebuie să faceţi în primul rând? Cu peste 4 000 de locuri de muncă în domeniul cercetării şi un volum imens de informaţii, EURAXESS ar putea fi resursa ideală pe care o căutaţi.

Publicat la 27 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>EURES Irlanda organizează seminarul dedicat înfiinţării de întreprinderi irlandezo-poloneze</strong>

Peste 80 de resortisanţi irlandezi şi polonezi au participat la un seminar şi un atelier organizate pe parcursul unei zile şi dedicate noilor antreprenori interesaţi de înfiinţarea unei întreprinderi fie în Irlanda, fie în Polonia. Atelierul, care a avut loc la Dublin în mai 2011, a fost primul dintr-o serie de ateliere pe tema înfiinţării de noi întreprinderi, dedicate lucrătorilor mobili şi cetăţenilor irlandezi organizate de EURES Irlanda împreună cu Consiliul Municipal pentru Întreprinderi din Dublin.

Publicat la 27 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>EURES ajută partenerii angajaţilor Parlamentului European să-şi găsească un loc de muncă</strong>

Parlamentul European are aproximativ 7 000 de angajaţi, inclusiv cei 736 de deputaţi. Aceştia provin din toate statele membre ale UE şi de obicei sunt însoţiţi de soţi, soţii sau parteneri care şi-au abandonat carierele din ţările de origine pentru a se muta în Belgia.

Publicat la 27 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>EURES ajută un olandez să îşi găsească un loc de muncă în Irlanda de Nord</strong>

Cu ajutorul EURES, olandezul Danny Kooijman, în vârstă de 23 de ani, şi-a găsit un loc de muncă la firma gem din Irlanda de Nord. Având sediul în Belfast, gem le oferă clienţilor săi, printre care se numără firme de renume precum Microsoft şi Cisco Systems, contacte cu clienţii prin e-mail şi telefon în 29 de limbi.

Publicat la 27 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>Un nou serviciu în sprijinul persoanelor care caută de lucru în Danemarca</strong>

International Citizen Service (ICS) oferă asistenţă persoanelor venite să lucreze în Danemarca. Înfiinţat la începutul anului 2011, ICS reprezintă un ghişeu unic pentru înregistrarea la administraţia vamală şi fiscală daneză, la administraţia regională de stat şi la administraţia municipală locală.

Publicat la 23 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>EURES ajută o asistentă socială din Belgia să-şi găsească un loc de muncă în Regatul Unit</strong>

Flore Thewis din Belgia şi-a obţinut diploma de asistentă socială în 2004. După ce a lucrat şase ani în diferite domenii ale asistenţei sociale, dorea să se specializeze. În domeniul care o pasiona, şi anume lucrul cu copiii, posturile libere sunt rare şi, de regulă, cu contracte pe perioadă determinată. Îşi căuta, de asemenea, un mediu nou, în care să-şi poată dezvolta competenţele şi experienţa dobândită.

Publicat la 23 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>CV-ul Europass: paşaportul dumneavoastră pentru munca în Europa</strong>

Doriţi să lucraţi într-o altă ţară europeană? CV-ul Europass este exact ceea ce aveţi nevoie pentru a începe să vă căutaţi un loc de muncă. Cu acest CV vă puteţi promova aptitudinile şi competenţele într-un stil şi un format standardizat. În plus, poate fi utilizat complet gratuit şi este recunoscut în 32 de ţări din Europa.

Publicat la 22 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>EURES sărbătoreşte ziua Europei</strong>

La 9 mai 1950, s-au pus primele baze ale creării Uniunii Europene de astăzi. Pentru a sărbători acest eveniment, la 9 mai în fiecare an oamenii din întreaga Europă celebrează pacea şi solidaritatea, valorile fundamentale pe care se întemeiază UE. În calitate de reţea europeană, EURES participă la festivităţi.

Publicat la 22 Jun 2011 | 3:00 am

<strong>PLOTEUS: un „ghişeu unic” de informaţii online</strong>

Sunteţi în căutarea unui stagiu profesional pentru a dobândi mai multă experienţă? Sau luaţi în calcul posibilitatea de a studia într-o altă ţară europeană? O perioadă de timp petrecută în străinătate vă poate îmbunătăţi şansele de a găsi un loc de muncă în viitor. Aceasta le indică potenţialilor angajatori că sunteţi capabil să lucraţi cu echipe diverse şi că sunteţi motivat să învăţaţi o altă limbă străină şi vă îmbogăţeşte cunoştinţele despre diferite culturi.

Publicat la 16 May 2011 | 3:00 am

<strong>Youth@work în turneu prin Europa</strong>

Youth@Work a fost lansată la 29 aprilie 2011 la Budapesta, în Ungaria, cu ocazia Zilei europene a locurilor de muncă pentru tineri. Acţiunea Youth@Work va pune în legătură tinerii cu întreprinderile mici şi mijlocii (IMM), două forţe esenţiale în revigorarea economică a Europei.

Publicat la 13 May 2011 | 3:00 am

<strong>Creşte numărul letonilor care doresc să lucreze în Germania</strong>

Germania şi Austria sunt ultimele două ţări care au suspendat restricţiile pentru lucrătorii din ţările Europei Centrale şi de Est care au aderat la UE în 2004. Încheierea perioadei de tranziţie privind mobilitatea forţei de muncă creează oportunităţi noi pentru lucrătorii care doresc să lucreze în străinătate şi pentru angajatori, care vor putea să angajeze fără permis de muncă.

Publicat la 13 May 2011 | 3:00 am

<strong>Compania B:TECH este încântată de serviciile EURES </strong>

Compania cehă B:TECH desfăşoară în prezent o campanie intensă de recrutare. În aprilie 2011, compania a anunţat o serie de posturi disponibile pentru candidaţi din alte ţări ale Europei. De asemenea, a apelat la ajutorul consilierului local EURES din Jihlava.

Publicat la 13 May 2011 | 3:00 am

<strong>Piaţa europeană a muncii aparţine tuturor</strong>

Ask Andersen, un politician danez care depune eforturi pentru îmbunătăţirea drepturilor persoanelor cu handicap prin activitatea sa din cadrul Comitetului Economic şi Social European, are deficienţe de vedere. Acest lucru nu l-a împiedicat să aibă o carieră internaţională, studiind în Irlanda şi lucrând ca ofiţer de poliţie în Belgia.

Publicat la 5 May 2011 | 3:00 am

<strong>O zi din viaţa unui … coordonator al Zilei europene a locurilor de muncă</strong>

Zilele europene ale locurilor de muncă oferă solicitanţilor de locuri de muncă ocazia perfectă de a întâlni angajatori şi de a afla ce oportunităţi sunt disponibile în alte ţări europene. Pentru consilierii EURES, scopul final al unei Zile a locurilor de muncă este ca cetăţenii europeni mobili să îşi găsească un loc de muncă

Publicat la 5 May 2011 | 3:00 am

<strong>EURES – sursă de personal cu experienţă profesională europeană</strong>

În fiecare an, oraşul Hanovra din Germania este gazda celui mai mare târg din Europa. În jur de 6 500 de companii din domeniile inovării, dezvoltării şi industriei se adună sub acelaşi acoperiş. În aprilie 2011, EURES Germania a fost prezent la eveniment pentru a promova serviciile pe care le oferă companiilor şi solicitanţilor de locuri de muncă.

Publicat la 5 May 2011 | 3:00 am

<strong>Călătorie simbolică cu vaporaşul pe Dunăre de la Viena la Bratislava</strong>

Evenimentul „Piaţa muncii fără frontiere – Cu toţii împreună” a celebrat încheierea dispoziţiilor tranzitorii privind mobilitatea forţei de muncă pentru opt state membre care au aderat la UE în 2004.

Publicat la 5 May 2011 | 3:00 am

<strong>Aplicarea măsurilor tranzitorii pentru lucrătorii UE se încheie la 1 mai</strong>

Începând de la 1 mai 2011, cetăţenii din opt ţări care au aderat la Uniunea Europeană în 2004 vor putea lucra în orice stat membru, odată cu eliminarea ultimelor restricţii.

Publicat la 4 May 2011 | 3:00 am

<strong>Sute de lucrători spanioli se îndreaptă către Elveţia</strong>

Peste 4 000 de lucrători din construcţii din toată Spania au venit la Madrid în martie 2011 ca să participe la acţiunea de recrutare Zilele locurilor de muncă EURES. Ei sperau să obţină unul dintre sutele de locuri de muncă oferite de principalele patru companii de recrutare prezente la eveniment.

Publicat la 28 Apr 2011 | 3:00 am

<strong>Austria recrutează personal hotelier în Insulele Canare</strong>

Consilierii EURES ajută companiile turistice din Austria să recruteze personal hotelier din Insulele Canare pentru sezonul de iarnă, contribuind la reducerea ratei şomajului pe insule.

Publicat la 27 Apr 2011 | 3:00 am

<strong>Pregătiţi-vă pentru oferte de muncă sezoniere</strong>

Se apropie vara şi, odată cu ea, numeroase noi locuri de muncă sezoniere sunt puse la dispoziţie numai pe o perioadă limitată. EURES vă poate ajuta să profitaţi la maximum de aceste oferte.

Publicat la 27 Apr 2011 | 3:00 am

<strong>EURES îi ajută pe solicitanţii de locuri de muncă din Germania să găsească noi oportunităţi de angajare în mediul rural din Elveţia</strong>

În fiecare an, numeroase posturi din sectorul turistic rămân neocupate. Astfel s-a născut o nouă idee de cooperare care să permită solicitanţilor de locuri de muncă din Germania să contacteze potenţialii angajatori cu ajutorul EURES.

Publicat la 15 Dec 2010 | 2:00 am

<B>The European Job Mobility Bulletin</B>

Publicat la 3 Dec 2010 | 2:00 am

<strong>EURES Estonia stabileşte parteneriate pentru protejarea drepturilor solicitanţilor de locuri de muncă</strong>

EURES Estonia şi ONG-ul MTÜ Living for Tomorrow au stabilit un parteneriat pentru a-i proteja pe solicitanţii de locuri de muncă interesaţi să lucreze în străinătate împotriva angajatorilor frauduloşi şi abuzivi.

Publicat la 23 Nov 2010 | 2:00 am

<b>Divertisment oferit clienţilor cu ajutorul EURES </b>

O societate italiană care are nevoie de un număr mare de angajaţi pentru activităţi de vacanţă se adresează EURES pentru a recruta o echipă europeană, multilingvă.

Publicat la 22 Nov 2010 | 2:00 am

<strong>Învăţarea de limbi străine poate crea noi oportunităţi </strong>

Un proiect de colaborare care se desfăşoară între EURES din insulele suedofone Åland şi o şcoală de limbi din Germania permite solicitanţilor de locuri de muncă calificaţi din Germania să câştige experienţă de muncă într-un loc minunat.

Publicat la 22 Nov 2010 | 2:00 am

<b> Zilele europene ale locurilor de muncă 2010 </b>

În fiecare an, Zilele europene ale locurilor de muncă atrag mii de participanţi interesaţi să muncească sau să recruteze personal din străinătate. Fie că vă aflaţi în căutarea unui loc de muncă, fie că sunteţi angajator sau doar interesat să vedeţi în ce constă un astfel de eveniment, cu siguranţă se va organiza unul în regiunea dumneavoastră.

Publicat la 10 Nov 2010 | 2:00 am

<b> Din Norvegia în Irlanda prin SMS </b>

Comunicarea cu tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă necesită de multe ori o anumită doză de creativitate – lucru demonstrat de acţiunile unui consilier EURES din Norvegia.

Publicat la 9 Nov 2010 | 2:00 am

<b>Noi norme privind drepturile de securitate socială când vă deplasaţi în Europa</b>

Publicat la 20 Oct 2010 | 3:00 am

<b> EURES oferă o nouă imagine unei stiliste lituaniene </b>

Datorită participării la Ziua europeană a locurilor de muncă Sandra Sumskiene, proprietara unui salon de înfrumuseţare din Lituania, şi familia ei au început o nouă viaţă în Norvegia.

Publicat la 12 Oct 2010 | 3:00 am

<b> EURES şi EPSO – colaborare în scopul descoperirii celor mai potriviţi oameni pentru Europa </b>

Ziua Europeană a Locurilor de Muncă de la Bruxelles este evenimentul EURES emblematic la care participă anual mii de solicitanţi de locuri de muncă şi angajatori – inclusiv Oficiul European pentru Selecţia Personalului care recrutează persoane din toate mediile pentru a lucra în instituţiile europene.

Publicat la 1 Oct 2010 | 3:00 am

<b>Intervenţia rapidă a EURES </b>

Pe insula italiană Sicilia este în desfăşurare un proiect destinat să ofere oportunităţi medicilor tineri. Consilierul EURES italian, Gianfranco Badami, şi colegii săi au ajutat până acum doi medici sicilieni să găsească noi oportunităţi în Regatul Unit.

Publicat la 21 Sep 2010 | 3:00 am

<b> Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă: apelaţi la EURES pentru sfaturi şi informaţii! </b>

EURES poate fi o sursă preţioasă de informaţii, aşa cum o demonstrează experienţa absolventului austriac Stephan Rathberger.

Publicat la 10 Sep 2010 | 3:00 am

<b>În acordurile unei cariere de vis</b>

Nykkö Grégoire a transformat incertitudinea în succes, devenind un muzician independent în nordul Angliei – cu ajutorul EURES.

Publicat la 9 Sep 2010 | 3:00 am

<b> EURES: Asistenţă pentru cele mai neobişnuite profesii </b>

Şansele meşterului sticlar disponibilizat din Romania de a găsi de lucru în profesia sa mai puţin obişnuită păreau mici. Noroc că ajutorul era aproape.

Publicat la 13 Aug 2010 | 3:00 am

<b> Cum să găseşti noi oportunităţi de pe canapeaua de acasă </b>

După absolvirea facultăţii, studenta suedeză Kristin Jacobsen a decis că îşi dorea o oportunitate interesantă într-un loc frumos. Ce nu ştia ea este că oportunitatea ideală se afla doar la un clic distanţă.

Publicat la 3 Aug 2010 | 3:00 am

EURES vă uşurează mutarea!

O mutare în străinătate poate fi o experienţă descurajantă, dar EURES vă poate ajuta cu sfaturi şi informaţii – atât la plecare, cât şi la sosire.

Publicat la 22 Jun 2010 | 3:00 am

EURES Malta stabileşte legătura cu angajatorii

Este de înţeles că multor solicitanţi de locuri de muncă li se pare atrăgătoare perspectiva de a lucra pe această insulă mediteraneeană, dar trebuie avute în vedere, de asemenea, serviciile pe care le oferă EURES Malta angajatorilor.

Publicat la 21 May 2010 | 3:00 am

Încurajarea mobilităţii tinerilor în ţările nordice

Nordjobb este un program de schimburi în regiunea nordică, care se desfăşoară în Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia, Insulele Feroe, Groenlanda şi Insulele Åland. EURES şi Nordjobb lucrează împreună pentru a promova mobilitatea tinerilor şi a creşte gradul de conştientizare privind limbile şi cultura nordică.

Publicat la 19 May 2010 | 3:00 am

O viaţă plină de jocuri şi distracţie datorită EURES!

Sarah Rutherford-Bryant din Regatul Unit se afla în căutarea unei oportunităţii de a se muta în Germania pentru a acumula experienţă internaţională, pentru a-şi îmbunătăţi cunoştinţele de limbă şi pentru a aprofunda cultura germană. În urma colaborării dintre EURES şi o agenţie privată pentru ocuparea forţei de muncă din Germania, Sarah face exact ce şi-a dorit.

Publicat la 12 May 2010 | 3:00 am

Calea firească de urmat pentru a munci în străinătate

Studenta belgiană în domeniul biologiei, Marie Neczyporenko, a absolvit cursurile universitare în dorinţa de a dobândi experienţă în străinătate într-un domeniu foarte specific. În mod firesc, EURES i-a oferit soluţia.

Publicat la 5 May 2010 | 3:00 am

Primii paşi după absolvire

Perioada de după absolvirea studiilor este ideală pentru a explora posibilităţile şi a profita de ocaziile pe care le oferă străinătatea. EURES îi poate îndruma pe tinerii care caută un loc de muncă cum să poată profita la maximum de oportunităţile pe care le oferă o altă ţară europeană. Sfaturile de la EURES au ajutat un tânăr cuplu lituanian să înceapă o nouă aventură în Norvegia.

Publicat la 9 Mar 2010 | 2:00 am

EURES: Crearea de noi oportunităţi pentru tinerii medici

EURES Danemarca şi EURES Italia au stabilit un parteneriat de succes şi inovator pentru a oferi mai multe posibilităţi tinerilor absolvenţi de medicină din Italia.

Publicat la 19 Feb 2010 | 2:00 am

O carieră strălucitoare!

EURES a ajutat numeroase organizaţii multinaţionale să-şi găsească angajatul perfect. Societatea gem din Belfast, Irlanda de Nord, este unul dintre angajatorii care continuă să beneficieze de o lungă colaborare cu EURES.

Publicat la 10 Feb 2010 | 2:00 am

Acceleraţi-vă cariera!

Marile organizaţii internaţionale au de multe ori nevoie de o mână de ajutor la găsirea candidaţilor potriviţi pentru posturile vacante, iar serviciul personalizat al EURES le-ar putea oferi sprijinul necesar.

Publicat la 12 Jan 2010 | 2:00 am

Zilele europene ale locurilor de muncă!

În fiecare an, reţeaua EURES organizează sute de Zile europene ale locurilor de muncă, la care participă solicitanţi de locuri de muncă şi angajatori de pe întreg teritoriul Europei.

Publicat la 17 Dec 2009 | 2:00 am

Roadele muncii sezoniere!

Aţi dori să petreceţi câteva luni în străinătate şi să cunoaşteţi o altă ţară europeană? Dacă da, atunci munca sezonieră ar putea să fie alegerea potrivită. Iar EURES vă poate ajuta în acest sens.

Publicat la 16 Dec 2009 | 2:00 am

„85% din personalul nostru a fost angajat prin EURES!”

Dominique Amodeo şi Carmen Torres au înfiinţat CD Publicité Lux în 2002 şi au început să caute personal. După şapte ani, agenţia are între 50 şi 100 de angajaţi, dintre care 85% au fost recrutaţi prin intermediul EURES.

Publicat la 18 Nov 2009 | 2:00 am

Tratament de calitate pentru o tânără studentă la medicină

Având studii academice excelente şi fiind interesată să câştige experienţă în străinătate, studenta la medicină originară din Italia, Laura Zanisi, nu a ezitat să profite de competenţele consilierului său EURES local. Rezultatul a fost efectuarea un stagiu profesional, care i-a permis să descopere un sistem de sănătate total diferit de cel din ţara ei natală, Italia.

Publicat la 10 Nov 2009 | 2:00 am

Cum să devii din candidat recrutor!

Având o mulţime de competenţe şi dorinţa de a evolua pe scena internaţională, absolventa daneză Vildana Gacic a reuşit, cu ajutorul sitului EURES — Portalul mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă—să treacă de la poziţia de solicitant de loc de muncă la cea de recrutor, obţinând un post în resurse umane, la o binecunoscută firmă de consultanţă din Praga.

Publicat la 6 Nov 2009 | 2:00 am

Tineri absolvenţi, exploraţi posibilităţile Zilei europene a locurilor de muncă!

Ziua Europeană a Locurilor de Muncă din 2009 de la Dresda i-a oferit studentei Nicole Hoffmann din Germania ocazia ideală de a-şi găsi locul perfect de muncă în altă ţară europeană.

Publicat la 8 Oct 2009 | 3:00 am

Consilierii dumneavoastră EURES fac tot posibilul să se întâlnească cu angajatorii!

Când consilierul EURES Adviser Jørgen Uldall-Ekman din Danemarca s-a hotărât să-i încurajeze pe angajatorii locali din domeniul agricol să recruteze forţă de muncă din străinătate, s-a gândit că o vacă EURES este elementul potrivit pentru a le atrage atenţia.

Publicat la 8 Oct 2009 | 3:00 am

EURES: Rampă de lansare într-o carieră nouă!

La absolvire, un student belgian în managementul afacerilor a profitat de serviciile EURES pentru a găsi un loc de muncă interesant, în calitate de consultant la RQA Europe, o firmă internaţională de consultanţă cu sediul în Regatul Unit.

Publicat la 16 Sep 2009 | 3:00 am

EURES: O ocazie de a te face auzit!

Hanna-Maria, o cântăreaţă de operă liber-profesionistă din Malmö, un oraş din sudul Suediei, s-a hotărât în 2008 să încerce un drum nou. Cu ajutorul consilierului ei local EURES, a obţinut o audiţie la Hamburg şi în prezent lucrează pentru a-şi atinge scopul.

Publicat la 8 Sep 2009 | 3:00 am

EURES – plantarea seminţelor cooperării

Allskogsservice, o întreprindere suedeză care oferă servicii silvice avea nevoie de urgenţă de lucrători calificaţi pentru sezonul de primăvară 2009. Aflaţi cum i-a venit EURES în sprijin pentru a găsi personalul necesar.

Publicat la 8 Sep 2009 | 3:00 am

Daţi vina pe agenţii de manipulare a bagajelor!

După ce a aflat de o şansă extraordinară de la un consilier EURES, studentul francez Benoit Guillaume a petrecut trei luni şi jumătate în minunata Pragă – şi abia aşteaptă să se întoarcă acolo cu toţi prietenii de Anul Nou.

Publicat la 7 Sep 2009 | 3:00 am

„Mă săturasem să tot caut şi să nu găsesc un loc de muncă interesant acolo unde locuiam!”

Géraldine Couvreur din Belgia a plecat în Franţa pentru un stagiu de trei luni la un cunoscut post de televiziune şi a ajuns să semneze un contract pe perioadă determinată în cadrul companiei la care visase întotdeauna să lucreze.

Publicat la 25 Aug 2009 | 3:00 am

Viaţa şi munca în paradis

Barul-restaurant grecesc Climax, situat în mijlocul unuia dintre cele mai utopice peisaje din Europa, a construit o relaţie profitabilă cu consilierul local EURES în vederea recrutării de personal internaţional.

Publicat la 25 Aug 2009 | 3:00 am

Consilierul dumneavoastră local EURES – vă sprijină până la capăt

În contextul încetinirii creşterii economice şi al ratelor de şomaj din ce în ce mai mari, activitatea serviciilor publice de ocupare a forţei de muncă şi a EURES joacă un rol din ce în ce mai important. Citiţi cele ce urmează pentru a afla mai multe despre cât de mult sprijin vă pot acorda consilierii EURES, precum Raphaëlle Denis din Dijon.

Publicat la 24 Aug 2009 | 3:00 am

Cel mai firesc lucru: bioinginerie în Spania

Irlandezul Stephen Craig a lucrat un an în Spania în domeniul bioingineriei, pregătindu-şi în acelaşi timp teza de doctorat. Acum, după şase ani, încă e îndrăgostit de Spania şi se gândeşte să se întoarcă înapoi.

Publicat la 29 Jul 2009 | 3:00 am

În căutare de personal de îngrijire exemplar

Firma Primary Homecare din Ipswich, Regatul Unit, specializată în servicii de îngrijire la domiciliu, are nevoie de personal calificat – care nu e uşor de găsit. EURES intră în acţiune…

Publicat la 28 May 2009 | 3:00 am

Masiá Ciscar şi culegătorii de căpşuni din Polonia – o cooperare fructuoasă

Masiá Ciscar S.A., cu sediul în Spania, are nevoie în fiecare an de peste 1000 de lucrători din străinătate pentru recoltarea căpşunilor, portocalelor, prunelor şi nectarinelor. Citiţi în continuare pentru a afla cum a ajutat-o EURES să angajeze culegători din Polonia…

Publicat la 14 May 2009 | 3:00 am

Cygnific şi EURES – potrivire perfectă!

Cygnific din Amsterdam are cerinţe de recrutare foarte precise: persoane din ţările nordice cu competenţe lingvistice excelente care doresc contracte de muncă pe termen lung. Iată cum Cygnific a fost ajutată de EURES să găsească exact ceea ce avea nevoie.

Publicat la 28 Apr 2009 | 3:00 am

Poveste de familie

Pe vremea când slovena Mojca Hostnik a participat la un program Erasmus în Franţa, nu ştia că era pe cale să înceapă o călătorie internaţională – cu câteva sfaturi bune primite la momentul potrivit din partea mamei sale, consultant EURES...

Publicat la 18 Apr 2009 | 3:00 am

Îndrăgostită de marea, munţii şi cultura greacă

Sibel Amet, din România, a plecat în Grecia cu un program de voluntariat de şase luni când avea 23 de ani. Patru ani mai târziu, cu ajutorul EURES, este o adevărată localnică.

Publicat la 17 Apr 2009 | 3:00 am

PLOTEUS – Portalul ofertelor de educaţie din spaţiul european

Sunteţi în căutare de experienţe noi într-o altă ţară? Nu uitaţi că puteţi şi să învăţaţi, şi să munciţi în străinătate. Aflaţi ce oferte sunt disponibile şi unde prin intermediul portalului PLOTEUS, care centralizează informaţii cu privire la oportunităţile de educaţie în Europa, într-o gamă largă de limbi ale UE şi din afara UE.

Publicat la 17 Apr 2009 | 3:00 am

O vară în Spania

Care este cea mai bună cale de a fi remunerat şi de a te bucura totuşi de vară? Răspunsul l-a aflat Roberta Grignolo, 28 ani, cu ajutorul unui loc de muncă sezonier în Spania publicat în baza de date EURES.

Publicat la 16 Mar 2009 | 2:00 am

O vacanţă de vară la 1 800 m deasupra nivelului mării

Dorind să facă o pauză după un an universitar, o studentă slovacă a profitat la maximum de competenţele ei lingvistice şi a plecat să lucreze pe perioada verii anului 2008 într-un hotel alpin pitoresc.

Publicat la 18 Feb 2009 | 2:00 am

EURES – calea mea spre Italia

O firmă din Italia, specializată în animaţii, caută personal motivat şi o studentă olandeză care tocmai a terminat facultatea de sport caută un post care să i se potrivească – EURES în acţiune!

Publicat la 16 Feb 2009 | 2:00 am

„Îmi place totul în Anglia – mai puţin să conduc pe stânga!”

La întoarcerea în Slovenia, după o slujbă de vară de patru luni în Anglia, lui Matej îi place atât de mult cultura britanică încât acum mănâncă tot timpul „Yorkshire pudding” şi sandvişuri cu banane.

Publicat la 13 Feb 2009 | 2:00 am

Cu puţin ajutor din partea prietenilor mei…

Pregătiţi pentru noi provocări şi aventuri, Ieva şi alţi doi prieteni ai ei din Letonia au decis să plece în Islanda, după ce nişte amici le-au recomandat-o ca fiind o ţară în care este interesant să lucrezi…

Publicat la 13 Feb 2009 | 2:00 am

O reacţie bună: inginerie chimică în Regatul Unit

Absolvenţi în inginerie din toată lumea în căutarea unui loc de muncă şi programul pentru absolvenţi al unei societăţi energetice internaţionale – citiţi şi aflaţi cum a reuşit EURES să găsească o soluţie care să mulţumească pe toată lumea.

Publicat la 12 Feb 2009 | 2:00 am

De la cursuri de seară în Austria la un laborator în Suedia….

După ce a studiat suedeza timp de doi ani în cadrul unor cursuri de seară în Austria, Petra, 27 de ani, laborantă în domeniul biomedical, a dorit să aibă parte de experienţe noi…

Publicat la 2 Dec 2008 | 2:00 am

Adevărata viaţă în Insulele Canare

La 52 de ani, finlandeza Päivi Joensuu a simţit că a venit momentul pentru o schimbare în viaţa sa profesională şi s-a mutat în Spania. Aflaţi de ce crede Päivi că şi-a găsit locul şi de ce intenţionează să rămână în Gran Canaria pe perioadă nedeterminată…

Publicat la 19 Nov 2008 | 2:00 am

Soare, mare şi EURES… o posibilă vacanţă de vară studenţească!

Studenţii au nevoie adesea de slujbe de vară, care nu trebuie să fie neapărat plictisitoare! Iată cum, datorită EURES, o studentă finlandeză a câştigat bani peste vară lucrând în nordul Germaniei.

Publicat la 5 Nov 2008 | 2:00 am

Leonardo, EURES şi eu: un parteneriat perfect

Julia, de 28 de ani, nu a locuit niciodată în afara ţării – până când, organizarea unui manifestări a Zilelor europene ale locurilor de muncă de către EURES şi ANPE la Bordeaux, în 2007, i-a dat posibilitatea de a se ocupa de studii culturale la Sevilia, unde a prins gustul traiului din Spania.

Publicat la 16 Oct 2008 | 3:00 am

Câteodată viaţa poate fi asemănată unui râu…

Citiţi cum întâlnirea cu un consilier EURES l-a dus pe Thomas Cole de pe străzile oraşului Ghent la bordul ambarcaţiunii de lux ‘La Nouvelle Etoile’, care face croaziere în Olanda, Belgia, Germania şi Franţa.

Publicat la 14 Oct 2008 | 3:00 am

Consiliere, orientări şi servicii de soluţionare a litigiilor gratuite – cum să vă deplasaţi mai uşor în Europa

Aşadar, asemenea miilor de persoane din UE, v-aţi hotărât să beneficiaţi de cetăţenia dumneavoastră europeană şi de piaţa unică a UE şi să căutaţi un loc de muncă, o afacere sau o pensie în străinătate. De unde să începeţi şi cum să vă faceţi planurile? Aici intervin o serie întreagă de servicii europene.

Publicat la 23 Sep 2008 | 3:00 am

Sunt berlineză („Ich bin eine Berlinerin”), finlandeză, britanică …

O fată de 23 de ani din Finlanda a trecut prin diferite experienţe internaţionale cu ajutorul EURES, care i-a oferit sfaturile de care a avut nevoie la fiecare pas.

Publicat la 4 Sep 2008 | 3:00 am

EURAXESS – sprijin pentru cercetătorii europeni

Sunteţi un cercetător european mobil în căutare de informaţii cu privire la locuri de muncă vacante, de informaţii referitoare la finanţări şi la drepturile dumneavoastră, sau poate un organism de cercetare aflat în căutare de sprijin pentru recrutare? Nu mai căutaţi – EURAXESS ar putea fi răspunsul la întrebările dumneavoastră.

Publicat la 22 Aug 2008 | 3:00 am

Nu numai pentru tineri

Munca în străinătate este o experienţă pentru europenii de toate vârstele – şi este doar la distanţă de un clic.

Publicat la 8 Aug 2008 | 3:00 am

Pe scurt: căutarea orientată a unui tâmplar pentru a găsi un loc de muncă în străinătate

Aflaţi cum EURES l-a ajutat pe românul Daniel Voinea să-şi găsească un loc de muncă, cazare şi prieteni în zona forestieră suedeză.

Publicat la 18 Jul 2008 | 3:00 am

Alegerea metodei potrivite

EURES este locul în care să cauţi o gamă întreagă de locuri de muncă atrăgătoare şi uneori neobişnuite, după cum a descoperit un profesor ceh când a găsit - şi a ocupat – un post vacant EURES ca şi ghid turistic sezonier la o fermă finlandeză de câini husky.

Publicat la 16 Jul 2008 | 3:00 am

Nuntă albă: descoperirea iubirii lângă gheţar

Când George Chatzimanolis din Creta şi-a folosit cunoştinţele lingvistice şi experienţa în sectorul turistic pentru a-şi găsi de lucru în Tirol, Austria, nu şi-a dat seama că viaţa lui urma să se schimbe mai mult decât se aştepta…

Publicat la 12 Jul 2008 | 3:00 am

Leonardo – Formare profesională în Europa

Ar putea fi Leonardo exact ceea ce vă trebuie? Din anul 2000 până în prezent, un număr impresionant de 450 000 de persoane au primit sprijinul UE în obţinerea unei pregătiri profesionale în străinătate. Nu vreţi să fiţi următorul beneficiar?

Publicat la 11 Jul 2008 | 3:00 am

<b>ZILELE EUROPENE ALE LOCURILOR DE MUNCĂ 2012</b> <b>Locul dumneavoastră de muncă în Europa</b>

Publicat la 13 Jun 2008 | 3:00 am

Un desen animat devenit realitate

Cu ce vă îmbrăcaţi când mergeţi la lucru? Mai mult ca sigur că nu purtaţi o îmbrăcăminte cu urechi mari, de blană. Aflaţi cum şi-a lărgit orizontul o tânără portugheză, de profesie ghid turistic, prin intermediul unei colaborări între Euro Disney şi EURES…

Publicat la 9 Jun 2008 | 3:00 am

Cal caut îngrijitor

După ce explozia din industria curselor de cai a epuizat resursele de pe piaţa internă a muncii, EURES s-a orientat spre Europa Centrală în căutare de personal calificat în acest sector.

Publicat la 9 May 2008 | 3:00 am

Cu Leonardo, la lucru, în Spania

O colaborare de succes între EURES şi proiectul „Leonardo da Vinci” a propulsat un tânăr absolvent italian către cariera pe care şi-o dorea în sectorul umanitar.

Publicat la 30 Apr 2008 | 3:00 am

Bienvenue en France

Cei care urmăresc posturile vacante afişate pe site-ul EURES au de câştigat – un metalurgist slovac care căuta un salariu mai bun a găsit un post în sudul Franţei, cu multe opţiuni de cazare şi posibilitatea de a urma cursuri de limbă.

Publicat la 28 Apr 2008 | 3:00 am

Minţi deschise, porţi deschise: Cum vă poate ajuta EURES să vă extindeţi gama de opţiuni

Simpla gamă de opţiuni disponibile lucrătorilor din Europa extinsă – şi anume, ţări, sectoare de muncă, stiluri de viaţă – te poate intimida. Consultanţii EURES au ajutat o avocată din Germania, care avea microbul călătoriei în sânge, să descopere direcţia în care ar putea-o conduce aptitudinile şi aspiraţiile sale.

Publicat la 11 Apr 2008 | 3:00 am

Planul de acţiune privind mobilitatea locurilor de muncă ajută persoanele aflate „în mişcare”

Comisia Europeană face paşi concreţi pentru a încuraja mobilitatea forţei de muncă, iar EURES joacă un rol activ în acest sens.

Publicat la 7 Mar 2008 | 2:00 am

Spre nord: Stavanger, în Norvegia – necunoscut, dar cosmopolit

Consilierii EURES pot ajuta persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă în ţara pe care şi-au ales-o, atât pe plan profesional, cât şi social, aşa cum spaniola Adelaida Ures a putut să constate când şi-a construit o viaţă nouă în Norvegia.

Publicat la 7 Mar 2008 | 2:00 am

Aventură finlandeză: Când vârsta şi experienţa reprezintă un avantaj

Un lucrător polonez, în vârstă de 44 de ani, în căutarea unui loc de muncă, obţine un nou loc de muncă în Finlanda, dar nu se aştepta să înveţe limba sofisticată a ţării, să-şi facă prieteni noi şi în plus, să se bucure de saunele fierbinţi!

Publicat la 7 Mar 2008 | 2:00 am

„Filiera franceză” la Pavia

Urmându-şi prietenul la Pavia, în Italia, o asistentă medicală de 28 de ani din Franţa reperează şi obţine serviciul visurilor ei cu ajutorul EURES.

Publicat la 28 Feb 2008 | 2:00 am

Poveste de succes din Bohemia: lucrătorii dau un exemplu strălucit

O strategie de recrutare de succes a ajutat Crystalex – cel mai mare producător ceh de produse de sticlărie de uz casnic – să îşi păstreze tradiţia de 40 de ani în producţia de produse de sticlă şi cristal de calitate superioară.

Publicat la 5 Feb 2008 | 2:00 am

Luxemburgul îşi deschide porţile pentru noile state membre

Începând cu 1 noiembrie 2007, solicitanţii de locuri de muncă din toate noile state membre din cadrul extinderii din 2004 au acces liber pe piaţa forţei de muncă din Luxemburg.

Publicat la 29 Jan 2008 | 2:00 am

Un triunghi de succes

Când un muncitor portughez îşi găseşte o slujbă într-o companie germană din Malta, EURES nu poate fi departe.

Publicat la 28 Jan 2008 | 2:00 am

„Mobilitatea pensiilor” în Europa

Uniunea Europeană facilitează nu numai mobilitatea forţei de muncă între statele sale membre, dar, în acelaşi timp, îi ajută pe lucrătorii pensionaţi să îşi primească pensiile dincolo de graniţe – un avantaj uitat uneori.

Publicat la 8 Jan 2008 | 2:00 am

Niciodată prea tânăr pentru a avea succes

Fiind în căutarea unei noi provocări în domeniul sănătăţii mintale şi dorind să-şi dezvolte aptitudinile manageriale într-un mediu internaţional, un medic italian în vârstă de 29 de ani a făcut o mişcare îndrăzneaţă în cariera sa, schimbând Palermo din Italia cu Essex din Regatul Unit.

Publicat la 2 Jan 2008 | 2:00 am

Islanda – o destinaţie neobişnuită

Vita din Letonia a făcut o alegere neobişnuită atunci când, împreună cu logodnicul ei, a decis să înceapă o viaţă nouă în Islanda. Numai munca asiduă, tenacitatea şi sprijinul EURES au ajutat-o pe tânără să îşi găsească o slujbă bine plătită şi un viitor.

Publicat la 30 Dec 2007 | 2:00 am

Studii şi locuri de muncă într-un nou stat membru UE - un exemplu norvegian

Anne-Kathrine Lystad a fost încântată de studiile de design făcute în România. Acum, s-a întors să lucreze pentru fosta ei universitate, cu un rucsac plin de informaţii de la EURES.

Publicat la 21 Nov 2007 | 2:00 am

„Îmi pare rău, nu vorbesc daneza” nu mai reprezintă un obstacol

Depăşirea barierelor lingvistice reprezintă o provocare obişnuită pentru mulţi angajatori atunci când recrutează personal din străinătate. O companie daneză a găsit o soluţie inovatoare şi acum angajaţii polonezi şi germani proaspăt recrutaţi poartă un ecuson pe care scrie „Îmi pare rău, nu vorbesc daneza.” până când învaţă limba.

Publicat la 16 Nov 2007 | 2:00 am

Munca vine în întâmpinarea persoanelor care caută un loc de muncă - o altă realitate a mobilităţii forţei de muncă în noile state membre UE

Când angajatorii găsesc cu dificultate forţă de muncă calificată în apropiere, pot fie să angajeze lucrători din străinătate, fie – după cum ne arată povestea noastră – se pot orienta către viitorii lor angajaţi.

Publicat la 15 Nov 2007 | 2:00 am

Zbor direct din Sicilia către Europa

Pentru tinerii sicilieni, găsirea unui loc de muncă pe plan local, care să corespundă aspiraţiilor lor, poate fi o provocare. Consilierii EURES au ajutat numeroase persoane să-şi găsească un loc de muncă satisfăcător în străinătate, unde sicilienii noştri aduc o doză substanţială de entuziasm mediteranean!

Publicat la 25 Oct 2007 | 3:00 am

O călătorie cu feribotul către noi locuri de muncă

Centrul de formare pentru Ţările Baltice asigură educaţie şi sprijin cetăţenilor germani care caută locuri de muncă, în procesul de căutare de noi cariere în Ţările Scandinave şi în Ţările de Jos.

Publicat la 16 Oct 2007 | 3:00 am

Petrolul din nord utilizează ingineri din sud

Inginerii portughezi sunt foarte cunoscuţi în companiile norvegiene, aceştia satisfăcând cererea foarte mare de lucrători calificaţi. Iar EURES ajută la crearea de legături între cele două părţi.

Publicat la 6 Sep 2007 | 3:00 am

În străinătate şi totuşi acasă

Suedia a devenit unul dintre modelele de calitate a vieţii şi de securitate socială în Europa, fiind astfel un loc care îi atrage pe cei care vor să trăiască şi să muncească în această ţară.

Publicat la 27 Jun 2007 | 3:00 am

O inimă pentru Dublin

EURES l-a ajutat pe tânărul sicilian Adriano Parisi să îşi extindă orizontul profesional şi competenţele lingvistice în capitala irlandeză.

Publicat la 13 Jun 2007 | 3:00 am

În sprijinul mobilităţii femeilor

Noul Women Mobility Portal oferă informaţii femeilor care solicită locuri de muncă despre cum pot beneficia mai bine de piaţa europeană a locurilor de muncă.

Publicat la 1 Jun 2007 | 3:00 am

Schimb de tineri lucrători între Alpii francezi şi litoralul grecesc

Proiectul privind mobilitatea lucrătorilor Europe Top Depart a ajutat tinerii lucrători din Franţa şi Grecia să îşi dezvolte calificările profesionale şi cunoştinţele de limbă.

Publicat la 1 Jun 2007 | 3:00 am

Mobilitatea artelor şi artiştilor în Europa

Artiştii şi arta lor fac obiectul mobilităţii de secole. Două proiecte recente au analizat mai îndeaproape aspectele şi dificultăţile actuale în acest sector.

Publicat la 1 Jun 2007 | 3:00 am

Cooperare peste mare – exemplul Helsinki-Tallinn

După cincizeci de ani de separare prin Cortina de Fier, recenta cooperare dintre regiunile capitalelor Estoniei şi Finlandei reprezintă o poveste de succes tot mai mare. Şi nu în ultimul rând, datorită mobilităţii forţei de muncă.

Publicat la 1 Jun 2007 | 3:00 am

“Europa va vedea o piaţă şi mai integrată a forţei de muncă”

Comisarul european Špidla despre succesul Anului european al mobilităţii lucrătorilor şi despre cum vede el viitorul pieţei europene a muncii

Publicat la 1 Jun 2007 | 3:00 am

În pas de dans spre viitor

Consilierea profesională oferită de personalul EURES poate schimba experienţa uneori neplăcută a unui loc de muncă în străinătate într-una cu mai multe satisfacţii - după cum ne dovedeşte cazul lui Gunars Peipins din Letonia.

Publicat la 1 Jun 2007 | 3:00 am

Managing Mobility Matters 2006 [Gestionarea problemelor privind mobilitatea]

Un studiu foarte recent realizat de PricewaterhouseCoopers evidenţiază faptul că mobilitatea continuă să fie deosebit de scăzută, exceptând ţările nordice, Irlanda şi Regatul Unit.

Publicat la 1 Jun 2007 | 3:00 am

De la Vest la Est

Mobilitatea lucrătorilor este departe de a fi un drum cu sens unic de la Est la Vest. Mulţi scandinavi şi-au găsit împlinirea profesională într-unul dintre noile state membre ale UE.

Publicat la 1 Jun 2007 | 3:00 am

Noua dimensiune a muncii temporare

Munca temporară a devenit un element recunoscut pe piaţa europeană a muncii. Tot mai mulţi europeni au ales – sau au fost obligaţi – să recurgă la această formă relativ nouă de ocupare a forţei de muncă.

Publicat la 1 Jun 2007 | 3:00 am

Permiteţi-mi să vă amuz!

EURES joacă un rol tot mai important în asigurarea de animatori pentru destinaţiile de vacanţă din partea de sud.

Publicat la 1 Jun 2007 | 3:00 am

EURES Bodensee cooperează cu directorii de resurse umane

Într-o abordare de tip nou pentru identificarea şanselor şi a obstacolelor de pe piaţa europeană a locurilor de muncă, EURES Bodensee a iniţiat o primă întâlnire cu directori de resurse umane din zona lacului Boden.

Publicat la 1 Jun 2007 | 3:00 am

EURES – un partener de încredere pentru Centrele europene de asistenţă prin telefon

Centrele de asistenţă a clienţilor pot constitui o primă experienţă ideală în sfera lucrului în străinătate. EURES sprijină solicitanţii de locuri de muncă care doresc să îşi utilizeze cunoştinţele lingvistice într-un mediu internaţional.

Publicat la 1 Jun 2007 | 3:00 am

Doar la un pas dincolo de graniţă

Globalizarea poate face ca atât locurile de muncă, cât şi lucrătorii să ajungă departe, dar uneori noul dumneavoastră loc de muncă se găseşte mai aproape decât vă gândiţi.

Publicat la 31 May 2007 | 3:00 am